O lege antiavort extremă: medicii care nu reimplantează sarcina extrauterină, la închisoare

lege antiavort

Medicii vor fi obligați printr-o lege antiavort să reimplanteze sarcinile extrauterine în uterul femeilor pentru a nu fi acuzați de crimă. Aberanta lege a fost votată în statul american Ohio.

”Legea Inimilor care Bat”, promulgată de guvernatorul din Ohio, Mike DeWine, devine astfel una dintre cele mai dure legi anti-avort din SUA. Prin această li se cere medicilor obstreticieni și ginecologi să facă ceva imposibil: să reimplanteze în uterul femeii o sarcină extrauterină. În caz contrar, vor fi acuzați de ”crimă prin avort”. Mișcarea vine pe fondul legilor din ce în ce mai severe în ceea ce privește avortul, impuse de aripa conservatoare a Partidului Republican din SUA.

„Nu se pune problema de a salva altceva decât viața mamei”

Comunitatea medicilor din Ohio a încercat în nenumărate rânduri să le explice legiuitorilor că ceea ce li se cere este imposibil din punct de vedere medical. Medicii din Ohio, prin vocea lui David Hackney, unul dintre ginecologii renumiți ai statului american, spun că ceea ce li se cere este desprins din filmele SF și că, într-un final, vor ajunge toți la închisoare.

Un alt medic, Chris Zahn, vicepreședintele Colegiului Obstreticienilor și Ginecologilor din SUA, a declarat pentru cotidianul The Guardian că ”nu există nicio procedură pentru a reimplanta o sarcină extrauterină. Femeile în această situație riscă hemoragii letale, nu se pune problema de a salva altceva decât viața mamei.

Lege antiavort. Ce este sarcina extrauterină

În mod firesc, ovulul fertilizat călătorește prin trompele uterine către uter, unde se implantează și crește pe durata celor 9 luni de sarcină. Din nefericire, există un procent de până la 2% din sarcini când „călătoria” se termină prin implantarea embrionului în altă parte decât ar trebui, ceea ce poartă numele de sarcină extrauterină.

În cele mai multe dintre cazuri de sarcină extrauterină sau tubară, cum mai este cunoscută, implantarea embrionului are loc într-una dintre trompele uterine, existând riscul de rupere a acesteia împreună cu o hemoragie puternică ce ar putea pune în pericol viața femeii.

Pedepse cu închisoarea atât pentru medici, cât și pentru femeile și fetele mai mari de 13 ani

În cazuri mai rare, implantarea mai poate avea loc pe un ovar, caz în care se numește sarcină ovariană, în colul uterin, sarcină cervicală, sau în cavitatea abdominală, sarcină abdominală. În absolut toate aceste situații, embrionul nu are șanse de supraviețuire, nu are cum să se dezvolte normal. Tocmai de aceea, este important ca diagnosticul să fie pus cât mai repede și să se intervină.

Pe lângă faptul că ginecologii sunt obligați să facă o procedură care este considerată din punct de vedere medical imposibilă, noua lege din Ohio interzice orice fel de avort și numește ovulul fertilizat ”copil nenăscut”.

În cazul avorturilor, vor fi pedepsiți cu închisoarea atât medicii, cât și femeile și fetele mai mari de 13 ani. Potrivit aceleiași legi, în cazul circumstanțelor agravante se poate ajunge și la pedeapsa cu moartea.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol îți mai recomandăm să citești și:

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()