Mai mulți bebeluși, infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești. Direcția de Sănătate face controale

Geta Roman, director editorial
scris pe
bebelus spital aparate

Nu mai puțin de 12 bebeluşi au fost infectaţi cu stafilococ auriu și au fost aduși de părinți la Spitalul de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” începând cu finalul lunii octombrie 2018. 

Cei mai mulți dintre copiii internați s-au născut la Maternitatea Giuleşti, însă infecţia a apărut după ce au fost externaţi. 

Bebelușii au fost internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală începând cu finalul lunii octombrie 2018. Jumătate dintre ei au fost externați acasă, șase fiind încă internați, potrivit medicilor din spitalul bucureștean. Trei dintre ei au complicații respiratorii, iar ceilalți trei au probleme cutanate.

Nou-născutii au fost aduși la spital de părinti la un interval de 10-21 de zile de la naștere, toti prezentând aceleași simptome. La bebeluși, infecția cu stafilococ auriu (inofestivă de regulă la adulți) se manifestă astfel: 

  • Hipotermie sau hipertermie
  • Tahicardie
  • Letargie și iritabilitate
  • Vomă
  • Leziuni la nivelul pielii

La Giulești s-au făcut investigații epidemiologice și se așteaptă rezultatele

Medicul Doru Pana, purtător de cuvânt al Maternitati Giulești, a declarat ca se analizează la acest moment dacă exista vreo legatură între cazuri și daca infecția a fost contractata din maternitate. „În momentul în care ni s-a spus ca au venit niste copii cu infecții, care s-au născut la Giulești, am demarat o acțiune pentru a vedea dacă există o legătură. În mod cert în maternitate s-au făcut investigați epidemiologice, așteptăm să iasă culturile, dar preventiv oricum s-au efectuat măsuri de dezinfecție generală.

Când există un caz, noi luăm oricum măsurile preventive. Se poate oricând să vina cineva de afară cu infecție stafilococică și să ne umple secția”, a spus medicul, aratand, însă, că, în zilele de după externare, bebeluții puteau să ia de acasă infecția.

Dacă se demonstrează însa ca este vorba despre un germene cu rezistență mare la antibiotice, cel mai probabil acesta a fost contractat din spital.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa