Mamă și fiică asistate la naștere de aceeași moașă, la 25 de ani distanță

Raluca Dumitrică
scris pe

Viaţa bate filmul: o tânără mamă a fost asistată la naștere de aceeași moașă care o asistase și pe mama ei, un sfert de veac mai devreme

Brittany Ellard Perryman, o tânără în vârstă de 25 de ani, a adus pe lume o fetiţă la acelaşi spital în care ea însăși a văzut lumina zilei, având-o alături pe parcursul naşterii de moaşa Daphney Jones Walker, aceeaşi moaşă care o asistase pe mama ei, în anul 1990.

Citeşte şi: Imagini cu momentul magic în care un bebeluş iese din sacul amniotic

Evenimentul a avut loc la Brookwood Hospital din Alabama. Pentru că Dawn, mama lui Brittany, era din alt stat, în acele clipe nu a avut niciun membru al familiei alături de ea. „Mama era îngrozită”, a declarat Brittany pentru al.com, „dar s-a simţit în siguranţă datorită moașei Daphney, care a fost un înger, iar mama mi-a spus că nu ar fi putut să meargă până la capăt cu bine fără ea”, a mai spus aceasta.

Coincidențele fericite chiar există!

25 de ani mai târziu, Brittany a ajuns la spital, pregătindu-se să nască, și și-a rugat o prietenă – care lucra la departamentul de obstetrică al spitalului – să îi stabilească o întâlnier cu Daphney.

Daphney, care lucra ca moaşă de 41 de ani, a venit să o vadă pe Brittany, rămânând alături de ea. Surpriza a fost uriaşă pentru mama lui Brittany, care a recunoscut-o imediat pe moașa care stătea lânga fiica sa.

Daphne a rămas lângă Brittany pe parcursul întregului travaliu şi i-a făcut masaj la spate, ca să-i aline durerea. „Toată lumea îi spune „îmblânzitorul de bebeluşi”, a spus Brittany pentru al.com. „Mi-ar plăcea să spun că a avut grijă de mine în acest fel pentru că ne lega o poveste unică, dar nu e adevărat. Ea are grijă de toată lumea în egală măsură… Aşa este ea”, a mai declarat mama.

 

Cuvinte pline de o emoţie copleşitoare

Brittany a postat pe Facebook câteva cuvinte care au rezumat toată încărcătura emoţională a acelor clipe. „Aş vrea să vă spun o povestioară despre moaşa din fotografia de mai jos. Numele ei este Daphney Jones Walker şi Domnul a ales-o să ne fie moaşă. Şi când spun „ne”, nu mă refer numai la mine şi la fiica mea, Caroline, ci şi la mama mea, de asemenea.

Pe 9 septembrie 1990, Dawn Ellard m-a adus pe lume. Toată viaţa mea am auzit vorbindu-se de Daphney. Am auzit poveşti despre cât de minunată era, despre cât de puternică şi de extraordinară a fost. Am ascultat-o pe mama amintindu-şi cu drag de ea de sute de ori.

25 de ani, două luni şi 29 de zile mai târziu, iată-mă alături de moaşa care m-a ajutat să vin pe lume. I-am arătat fotografia cu noi, făcută la nașterea mea. Am luat poza cu mine la spital, pentru că mi-am dorit să o întâlnesc pe femeia care a fost că un înger pentru mama mea.

Mama a recunoscut-o imediat pe Daphney, chiar dacă au trecut 25 de ani de atunci. Nu i-a venit să creadă! A sărit în sus de bucurie şi a îmbrăţişat-o, iar lacrimile ne-au năpădit pe toate. Era chiar noaptea de dinainte ca fiica mea să vină pe lume. Am stat la poveşti şi am râs ore în şir, iar noaptea a fost de vis. Daphney a avut grijă de noi până când a ieşit din tură şi a trebuit să plece acasă.

Am fost în travaliu toată ziua următoare, dar fiica mea nu era, încă, gata să vină pe lume. Apoi s-a întors Daphney. Şi iată-mă, 25 de ani de la clipa în care m-a ajutat să iau prima gură de aer, bazându-mă din nou pe Daphney, având încredere în ea atunci când mi-a spus că totul va fi bine, urmându-i instrucţiunile, ascultăndu-i binecuvântările pe care le rostea la adresa lui Caroline. Iar Caroline s-a născut în acea seară, cu Daphney lângă noi. Ce onoare şi ce mare binecuvântare! Te iubim, Daphney!!!”

O prietenie sudată

Cele trei doamne au devenit prietene, iar Brittany aşteaptă cu nerăbdare ziua în care fiica sa, Caroline, să o poată întâlni pe cea care a avut un rol atât de mare atât în viaţa mamei sale, cât şi în viaţa bunicii ei. Proaspăta mamă a mai spus şi că a ales să facă publică această poveste pentru că îşi doreşte Daphney să fie recunoscută pentru bunătatea ei. „Vreau ca Daphney să ştie cât de mult a făcut pentru vieţile altor oameni şi vreau ca toate moaşele să mai ştie că, dacă au grijă de pacientele lor, le pot schimba vieţile”. La rândul său, Daphney a postat un mesaj pe Facebook în care a spus că „această naştere este fără discuţii unul dintre cele mai preţioase şi mai memorabile momente ale carierei mele!”

Foto: al.com.

Citeşte şi:
Ţi-e foame în travaliu? Ai liber la mâncare!
4 lucruri care te ajută să scapi de frica de naștere
Cum să împingi eficient în travaliu sub anestezie epidurală

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa