Mesajul Papei Francisc, de Ziua Copilului, la Iași: ”Să le dăm copiilor dreptul la viitor”

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Mesajul Papei Francisc, de Ziua Copilului, la Iași. Suveranul Pontif a ajuns sâmbătă, 1 iunie, la Iași, fiind așteptat de zeci de mii de oameni care au înfruntat o ploaie torențială. În discursul ținut pe scena amenajată în centului Iașiului, Papa Francisc a avut un mesaj de Ziua Copilului. 

„Astăzi, pe aceste meleaguri, este Ziua Copilului. Să-i salutăm cu aplauze puternice! Aș vrea ca primul lucru pe care-l facem să fie acela de a ne ruga pentru ei. Să-i cerem Preacuratei să-i protejeze cu mantia Sa. Isus i-a pus în mijlocul apostolilor săi. Și noi vrem să-i așezăm în mijloc și să reafirmăm angajarea noastră de a-i iubi cu aceeași iubire cu care i-a iubit Domnul, angajându-ne să le dăruim dreptul la viitor. Este o frumoasă moștenire”.

Mesajul Papei Francisc, de Ziua Copilului, la Iași: „Nu uitați să vă rugați și pentru mine”

La Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași, Suveranul Pontif a binecuvântat sute de bolnavi și bătrâni, pe unii dintre ei îmbrățișându-i. „Vă rog frumos să nu uitați să vă rugați și pentru mine”, le-a spus Suveranul Pontif. După plimbarea cu papamobilul prin zona centrală, unde a fost aplaudat și ovaționat, Suveranul Pontif a mers în Piaţa Palatului Culturii, unde s-a adresat mulțimii, de pe o scenă special amenajată, și a ascultat povestea şi problemele unui tânăr de 22 de ani, dar şi cele ale altor familii simple. El a mers pe scenă de mână cu patru copii, îmbrăcați în haine populare românești. 

TVR

Pe scenă au urcat Elisabeta și Ioan, care au venit cu toți cei 11 copii la Iași pentru întâlnirea cu Sfântul Părinte. Femeia din comuna ieşeană Şipote, mamă a 11 copii plecaţi fiecare în altă localitate sau colţ de lume, i-a povestit Papei Francisc despre ce înseamnă bucuriile unei familii numeroase, dar mai ales despre durerea despărţirii de cei dragi.

Mesajul Papei Francisc, de Ziua Copilului. „Tinerii înfloresc când se simt iubiți”

„Dragi frați și surori. Aici, împreună cu voi, se simte căldura de a fi în familie, înconjurați de cei mici și de cei mari. Este ușor, văzându-vă și auzindu-vă, să te simți acasă. Papa se simte acasă între voi. Vă mulțumesc pentru călduroasa voastră primire și pentru mărturiile pe care mi le-ați dăruit.[…]  Ne aparține unii altora iar fericirea noastră depinde de alții, restul sunt povesti. Sa nu uitați ce ați învățat în familie, să nu vă uitați rădicinile. Tinerii înfloresc când se simt iubiți”, a mai spus Suveranul Pontif de pe scena amenjată în fața Palatului Culturii din Iași.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa