Mesajul unui pediatru pentru părinții care merg la urgență cu copiii: „Și colegii mei sunt oameni!”

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Medicul pediatru Alexis Cochino a lansat pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru părinții care ajung la urgență cu copiii lor, în care face referire la cadrele medicale din sistemul de urgență (medici și asistente). Redăm mai jos mesajul medicului destinat în special părinților dar nu numai lor. 

„Stii senzatia aia pe care o ai la 2:37 dimineata, cand copilul tau are febra 40 si trebuie sa te duci la o camera de garda? Sau mama ta se sufoca si are nevoie rapid de ajutor? Stii panica aia, greata provocata de frica?

Frica de suferinta lor, de faptul ca te simti neputincios, dar si de faptul ca vei ajunge iar “acolo”, unde ai mai fost de atatea ori, unde totul pare negru (desi peretii sunt orbitori si cruzi de albi) iar oamenii – medici, asistente, ceilalti pacienti – par sa isi fi pierdut caldura.

Te inteleg perfect! Am fost acolo, cu tatal meu, cu mama mea, cu copilul meu…am fost acolo si am simtit cum ma pierd…iar eu sunt medic! Tie…probabil ca iti este mult mai greu…probabil ca eu nici nu stiu cat de greu…

Asa ca incerc sa te inteleg. As vrea sa pot sa iti pot spune ca totul va fi bine dar nu am de unde sa stiu, sunt un biet om si eu. Fac tot ce pot, la fel face si colega mea, cea care iti examineaza acum copilul, si colegul meu, cel care iti asculta acum mama.

Asa ca te rog, te rog! – nu uita ca si colegii mei sunt tati, sunt mame, sunt copii, chiar daca nu ai tai…

Sunt oameni. Oameni terminati de oboseala, de stres-ul ca au oameni de salvat, de furia ca sistemul nu ii ajuta sa o faca, de dezamagirea ca unii pacienti nu inteleg asta.

Ai rabdare cu colegii mei!

Sunt oameni. Oameni care si-au lasat in noaptea asta (si in multe altele…) patul si familia, ca sa te ajute pe tine si pe cei dragi tie.

Ai rabdare cu colegii mei.

Te rog!”

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa