O mamă politician a fost fotografiată alăptând în Parlament

scris pe
alaptare-in-public-parlament-tdm

Are cineva ceva de comentat despre alăptarea în Parlament?

Victoria Donda Pérez, o politiciană celebră din Argentina și susținătoare a drepturilor egale, a fost surprinsă alăptând în timpul unei întâlniri a Congresului Național. Victoria Donda Pérez este cel mai tânăr membru al Congresului Național din Argentina și s-a născut într-un centru de detenție pentru oameni dispăruți din Buenos Aires (activiști de stânga pentru drepturile omului, care au fost răpiți de stat în timpul războiului din Argentina 1976-1983).

Victoria a fost adoptată de către o altă familie după ce părinții ei naturali au dispărut într-un mod misterios (pesemne uciși), iar în anul 2011 în timpul jurământului pentru Congresul Național a declarat pentru prima dată că nu știe care este data la care s-a născut.

Alăptarea ar putea salva milioane de vieți de copii

Victoria nu privește alăptarea copilului ei în public ca fiind un subiect demn de vreo controversă, cu toate că a primit critici în aceeași măsură cu sprijinul mămicilor din întreaga lume. Poate că gestul ei poate părea nesemnificativ, însă orice încercare de a alăpta în public ajută la normalizarea acestui proces. Ba mai mult decât atât, UNICEF estimează că milioane de vieți ar putea fi salvate în fiecare an dacă mai multe mame ar alăpta.

În acest context, Mesajul Victoriei este limpede: alăptarea nu este nu lucru rușinos, pentru că, la urma urmei, este vorba de sănătatea copilului tău!

Tu ce părere ai despre atitudinea Victoriei?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa