Părinții Alexandrei Măceșanu au recunoscut hainele și bijuteriile fetei. Suspectul spune că e nevinovat

Cristina Călin, redactor
scris pe
Părinții Alexandrei Măceșanu

Crima din Caracal scoate la iveală detalii tot mai șocante cu privire la modul în care a murit Alexandra Măceșanu, tânăra de 15 ani, care a fost sechestrată de un taximetrist de ocazie.

Hainele și bijuteriile găsite la locuința lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în acest caz, au fost recunoscute de părinții Alexandrei Măceșanu ca aparținând fetei. Mai mult, tânăra a sunat la 112 chiar de pe telefonul celui care a sechestrat-o. Cu toate acestea, suspectul nu recunoaște nimic și spune că el nu are nicio legătură cu acuzațiile care i se aduc. Acum el este reținut de poliție cu mandat de arestare de 24 de ore pentru infracțiunile de viol și trafic de minori.

Potrivit comunicatului DIICOT „La data de 27.07.2019, ora 01.00 AM, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus declinarea competenţei materiale şi teritoriale de efectuare a urmăririi penale privind săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, prev. de art. 210 C.p. alin.1 lit. a C.p.,în favoarea DIICOT- S.T. Craiova, cauza fiind reunită la dosarul înregistrat anterior. Prin ordonanţa din data de 27.07.2019 a DIICOT- S.T. Craiova s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Dincă Gheorghe, sub aspectul săvârşirii în concurs, a  infracţiunilor de trafic de minori şi viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 şi 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. şi art. 218 alin. 1 şi 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoana vătămată M.A.M.) Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Părinții Alexandrei Măceșanu i-au anunțat dispariția a doua zi

Alexandra Măceșanu, din satul Dobrosloveni, a fost dată dispărută de părinții ei de joi, 25 iulie 2019. A plecat spre Caracal, unde făcea meditații, și la întoarcere, a fost văzută urcându-se într-o mașină de ocazie pentru a ajunge acasă. Nu a mai ajuns niciodată.

Tatăl Alexandrei a fost cel care a mers la secția de poliție pentru a declara dispariția fetei. Potrivit unchiului fetei, Alexandru Cumpănașu, Președintele Asociației pentru Modernizarea României, șeful Poliției din Caracal, i-ar fi spus părintelui că dacă fata a plecat cu vreun iubit i se vor imputa costurile anchetei: „Hai, bă, ce dracu’… știi cum sunt fetele în ziua de azi… apare mâine-poimâine cu iubitul de mână! Dacă dă dracu’ să fie încurcată cu vreunul, tu plătești toate perchezițiile!”

Potrivit surselor din anchetă fata a sunat de trei ori la 112, joi, 25 iulie, la ora 11.00. Alexandra a descris amănunțit locul în care se afla: ”mă aflu într-o casă mare, veche, aproape părăsită, iarbă multă în curte, boscheţi şi are doi câini lupi, e într-un service. În momentul acela el i-a luat telefonul: «Cu cine vorbeşti?». De asemenea, le-a spus celor de la 112 că a fost legată cu sârmă și violată. Ultimele cuvinte ale fetei au fost: ”Vine!Vine!”.

După telefonul fetei, poliția și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) au bâjbâit căutând la trei adrese, niciuna dintre ele corecte. În jurul orei 3 dimineața au depistat locul de unde sunase Alexandra și au mers acolo, dar pentru că mandatul de percheziție le dădea voie să intre de-abia la 6 au ”supravhegheat” locuința suspectului. Nu au intrat nici când vecinii acestuia au sunat la 112 să anunțe că din casa lui Gheorghe Dincă se aud țipete și fata strigă ”Lasă-mă că mă omori!”. Dimineața când au pătruns pe proprietatea de aproape 2000 de mp au găsit oase ce seamănă cu cele umane, resturi din hainele fetei, bijuterii și pungi cu carne. Toate sunt duse la expertiză, dar, potrivit anchetatorilor aparțin Alexandrei.

Surse din anchetă precizează că mama Alexandrei a fost sunată de un bărbat miercuri, 25 iulie. Acesta i-a spus că fata a plecat la muncă în Belgia și că este bine.

Gheorghe Dincă, cunoscut ca Gheorghe Pocicu, este un fost mecanic auto care își câștigă existența ca taximetrist de ocazie pe mai multe rute din Olt. Are 65 de ani, este divorțat și are 4 copii. Fosta lui familie locuiește acum în Italia.

Tot de acest caz poliția leagă și dispariția unei alte tinere din județul Olt. Luiza Mihaela Melencu, în vârstă de 18 ani a plecat în urmă cu 4 luni de acasă, la Caracal, pentru a scoate bani de la bancomat. Fata locuia cu bunicii, mama ei fiind plecată la muncă în Anglia. La întoarcere a luat o mașină de ocazie, dar nu a mai ajuns acasă. De atunci părinții nu mai știu nimic despre ea.

Dispariția Luizei Melencu pare trasă la indigo cu cea a Alexandrei Măceșanu. Polițiștii din Olt spun că bunicul fetei a fost sunat de un bărbat, la puțin timp după ce fata nu a mai revenit acasă, și informat că Luiza a plecat în străinătate să muncească.

În urma gestionării defectuase a acestui caz șeful Polției Române, Ioan Buda, a fost demis de către prim-ministrul Viorica Dăncilă. De asemenea, a fost demis și șeful Poliției Olt, comisarul șef Cristian Voiculescu.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa