Peditel, telefonul părinților care au nevoie de un sfat medical gratuit, urgent

peditel

Medicii PEDITEL 1791 au oferit asistență medicală pediatrică, gratuit, non-stop prin telefon pentru 65.511 copii din România și Diaspora, în 2019.

La fiecare 5 minute, un copil din România și Diaspora primește asistență medicală pediatrică grautită, non- stop prin telefon, din partea echipei medicale PEDITEL. Media apelurilor pe zi a fost de 180, cel mai mare număr de apeluri fiind înregistrat în 19 ianuarie, cu un total de 351 apeluri în 24  de ore.

Cele mai aglomerate luni sunt cele de iarnă

Lunile cele mai aglomerate au fost ianuarie cu 7.835 apeluri și decembrie, cu 6.157 apeluri preluate. Tot în luna decembrie s-au înregistrat cele mai multe apeluri din Diaspora, din întregul an, 7,3%. Medicii au vorbit 234.660,17 de minute.

Medicii Peditel 1791 depun eforturi constante pentru ajutorarea cât mai multor părinți cu copii, cunoscut fiind disconfortul și panica pe care un părinte o resimte, mai ales când nu are nicio altă alternativă, siguranța copilului fiind esențială.

În topul apelurilor din țară judetul Cluj ocupă locul 1, urmat de București și Ilfov, Constanța, Prahova, Timiș, Iași, Argeș, Brașov, Sibiu. Numărul total de apeluri din Diaspora este de 5%. Primele 4 țări din care părinții apelează fiind: Marea Britanie, Austria, Italia și Germania.

Medicii rezolvă problemele prin telefon

Principalele probleme medicale pentru care părinții apelează servicul Peditel sunt: febra, vărsăturile, diareea, răceala, tusea.

Din totalul apelurilor 71,6% s-au soluționat cu sfat medical aplicabil acasă în deplină sigurață pentru copil, doar 3% dintre apeluri fiind direcționate către serviciul unic 112, iar către Unitățile de Primiri Urgente/ Camera de Gardă 10,2% apeluri. Către consult de specialitate în maximum 48 de ore au fost îndrumați 15,2% dintre apelanți.

Donații și sponsorizări se pot face accesând site-ul http://www.peditel.ro/doneaza/

Peditel 1791 este un call center pediatric care oferă sfaturimedicale în regim gratuit, non–stop. Funcționează național și internațional, fiind o inițiativă comunitară a Fundației Părinți din România.

Serviciul gratuit PEDITEL 1791 este deservit de 15 medici specialiști/primari. Programul de lucru este structurat pe 3 ture și o gardă are 7/10 ore. Serviciul dispune de 26 de protocoale medicale, 1 centrală telefonică tip VOIP și 1 soft medical. Apelurile sunt preluate în ordinea cronologică a intrării în centrală.

Serviciul PEDITEL nu trebuie confundat cu 112

Peditel 1791 se adresează oricărui părinte care dorește să obțină un sfat medical pentru afecțiuni fără risc vital pentru copilul său, nu pentru urgențe care se vor adresa 112 și Unităților de Primiri Urgențe. Sfaturile acordate de medicul de gardă sunt sfaturi de intervenție rapidă. Peditel 1791 nu este o alternativă la 112.

Pentru a veni in sprijinul tuturor copiilor, Peditel se poate apela din toate rețelele fixe și mobile, de oriunde din lume, la numarul fix cu tarif normal +40377771111, sau național- apel cu tarif normal la 1791 în rețeaua: Vodafone, Orange, Telekom și apel gratuit în rețeaua Digi la *1791.

Fundația Părinți din România a fost înființată în anul 2005 ca un grup de inițiativă al părinților din Cluj, coagulați în jurul site-ului www.parinticlujeni.ro, cu scopul de a informa și a reprezenta clujenii cu copii, viitorii parinți, precum și pe toți cei interesați de problemele copiilor din județ.

Dacă acest articol ți s-a părut interesant îți recomandăm să mai citești și:

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()