Primele declarații ale medicului care l-a operat pe Ștefan, băiețelul mort la Sanador

Geta Roman, director editorial
scris pe

La patru zile după tragedia în care și-a pierdut viața Ștefan Alexandru, un băiețel de 1 an și 10 luni, care a fost operat în Spitalul Sanador din București pentru hernie inghinală, medicul care a operat băiețelul a făcut primele declarații într-o conferință de presă. 

Laura Bălănescu, medicul care s-a ocupat de acest caz, a spus că moartea copilului este o dramă și că ea nu știe ce s-a întâmplat, deoarece au fost respectate toate protocoalele medicale. Medicul chirurg a declarat într-o conferință de presă că operația băiețelului a evoluat fără evenimente majore. ”A fost un șoc și o mare traumă și este regretabil ce s-a întâmplat. Este o anchetă în curs de desfășurare. Nu am cum să vă dau foarte multe .. că nu știu nici eu, n-am nicio explicație până în momentul acesta, ce s-ar fi putut întâmpla. Pot să vă spun atât: intervenția chirugicală a evoluat fără evenimente majore și nici din punct de vedere anestezic nu au fost lucruri care să iasă dintr-o obișnuință. Au fost respectate toate protocoalele. … Eu ştiu că se spune că a fost o intervenţie banală, e uşor de spus asta. În primul rând, a fost o reintervenţie pe partea dreaptă, acolo el a mai avut intervenţie chirurgicală, iar pe partea stângă a fost un testicul necoborât. Procedura de aici a fost respectată ca în orice spital de stat sau în orice alt spital privat, nu s-a făcut nimic altfel decât ar fi trebuit să se facă. Dacă este un copil peste vârsta de un an operat de hernie inghinală, nici nu necesită monitorizare în terapie. Numai că noi, la copiii sub un an şi de regulă când operăm în privat, îi ducem şi în terapie postoperator tocmai pentru a fi mai atenţi aici decât suntem în spitalele de stat”, a explicat medicul.

Echipa de medici de la Sanador in conferinta de presa

Dr. Laura Bălănescu a precizat că părinţii ştiau că este o reintervenţie şi că s-ar putea să dureze chiar trei – patru ore operaţia. „Nu le-a spus nimeni că este o operaţie de rutină”, a adăugat medicul.

Chirurgul pediatru a ținut să amintească că părinţii au fost cei care au chemat echipajul SMURD în spitalul privat. „Eu am primit un singur telefon, de la tatăl copilului, care mi-a spus că el a chemat SMURD. Este regretabil ce s-a întâmplat. Suntem în stare de şoc. Nu e un lucru care să se întâmple în viaţa unui chirurg”, a conchis medicul.

Laura Bălănescu este cunoscută drept unul dintre medicii chirurgi cu experiență din București, pe lângă Spitalul Sanador, ea fiind activă și la Spitalul Grigore Alexandrescu, ca și în alte două spitale private din București – Medlife și Regina Maria. Este soția directorului medical al Spitalului Grigore Alexandrescu – Radu Bălănescu.

Laura Bălănescu lucrează ca medic chirurg pediatru la spitalul de stat Grigore Alexandrescu, unde a avut anul trecut ca şef de secţie un venit total din salariu de 71.500 de lei, potrivit declaraţiei de avere.

Din venituri independente, ca PFA în servicii medicale, ea a încasat anul trecut 255.643 de lei, arată aceeași declarație care se află pe site-ul spitalului de stat.

O posibilă explicație pentru evoluția post-operatorie a lui Ștefan

Un medic dintr-un spital din București, care se ocupă de îngrijirea copiilor din Terapie Intensivă, consultat de Totul despre mame, crede că o posibilă explicație a evoluției post-operatorii a copilului poate avea legătură cu o malformație pe care medicii nu au identificat-o. Medicul susține că dacă hemoragia era depistată din timp și se reintervenea rapid cu o echipă complexă de chirurgi, copilul ar fi putut fi salvat. 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa