Primul medicament împotriva depresiei post-partum

Cristina Călin, redactor
scris pe
medicament împotriva depresiei post-partum

Primul medicament împotriva depresiei post-partum a primit aprobare din partea Food and Drug Administration (FDA) din SUA.

Efectele tratamentului se văd la 48 de ore de la administrare, spun medicii americani. Este mult mai eficient decât alte medicamente cu efect antidpresiv existente care dădeau rezultate după două săptămâni sau chiar o lună.

Lansarea lui este o veste bună pentru proaspetele mămici și familiile lor, mai ales că depresia post-partum este una dintre cele mai comune afecțiuni care apare după naștere. Experții spun că noul medicament va ameliora instant starea femeilor pe care depresia le împiedica să se bucure de bebelușul lor. ”Depresia post-partum este o afecțiune foarte serioasă care, atunci când ajunge să fie severă, poate pune în pericol viața. Tratamentul nou aprobat este o premieră medicală în vindecarea depresiei post-partum”, a declarat medicul Tiffany Farchione, directorul Diviziei de Medicamente Psihiatrice din cadrul FDA.

Totuși tratamentul împotriva depresiei post-partum nou aprobat are limitările lui. Va fi administrat sub formă de infuzie sub atentă supraveghere medicală timp de 60 de ore. În timpul testelor clinice au fost cazuri de femei care au avut stări de amețeală sau au leșinat.

Medicament împotriva depresiei post-partum sub supraveghere medicală

Potrivit producătorului, prețul tratamentului va fi de 34.000 de dolari pentru fiecare pacient. Costul nu include și perioada de internare după administrare. Infuzia este administrată o singură dată, iar în paralel cu ea pacienta trebuie să ia și antidepresive clasice. Producătorul specifică faptul că tratamentul este mai eficient în cazul femeilor cu depresie post-partum moderată sau severă.

În SUA producătorul medicamentului discută cu asiguratorii pentru a include tratamentul în polițele lor, însă aceștia au spus că vor evalua situația.

În paralel se lucrează la un alt medicament, sub formă de pilulă, al cărui preț să fie mult mai mic. În acest moment este în teste clinice iar producătorul spune că va mai dura circa 2 ani până să fie pus pe piață.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa