Se reiau internările la Maternitatea Giulești, închisă timp de 3 săptămâni

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
Secțiile din Maternitatea Giulești au fost renovate cu bani de la Primăria Capitalei, însă igiena lasă mult de dorit

Internările la Maternitatea Giulești vor fi reluate începând de vineri, 21 decembrie, la trei săptămâni după ce au fost suspendate în urma scandalului infectării cu stafilococ auriu meticilino-rezistent a 45 de bebeluși născuți la acest spital. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Sorina Pintea a mai anunțat că medicii de la Giulești și unitatea sanitară au primit amenzi care însumează 10.000 de lei în urma controlului Direcției de Sănătate Publică.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, săptămâna trecută, că 45 de bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti sunt infectaţi cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice.

Pintea susţine că infecţia cu stafilococ a fost răspândită din cauza faptului că naşterile cezariene se fac pe “bandă rulantă” şi nu există timp suficient pentru curăţenia “ca la carte”. 

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSP) a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti să sisteze internările începând din data de 30 noiembrie după scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu.

De la ce a pornit scandalul

Scandalul a început când medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu au anunțat că au internat 12 bebeluși cu stafilococ auriu meticilino rezistent, toți fiind născuți la Maternitatea Giulești. Între timp, numărul copiilor infectați s-a triplat, iar după ce s-a dovedit că mai mulți angajați ai spitalului erau purtători ai acestui stafilococ, maternitatea a fost temporar închisă și au început controale în toată țara.

Infecţia cu MRSA este cauzată de o tulpină bacteriană a stafilococului auriu rezistentă la antibioticele utilizate în mod obişnuit în tratamentul infecţiilor cu stafilococi (meticilina / oxacilina). Stafilococul este o bacterie care se întâlneşte în mod normal în organismul uman; pielea şi cavitatea nazală a omului reprezintă habitatul natural al acestei bacterii. Este prezentă la aproximativ o treime din populaţie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa