Secția de ortopedie de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, refăcută în totalitate

Secția de ortopedie pediatrică de la Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu” din București a fost modernizată cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății. Toate paturile au fost schimbate și cele 3 mese de operație din blocul operator. Din suma de 10 milioane de lei care a fost alocată de Ministerul Sănătății, au fost deja cheltuite 6 milioane de lei.

Copiii care vor ajunge la secția de Ortopedie a Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” vor avea condiții mai bune de cazare, iar medicii condiții mai bune pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale. În data de 21 august 2019, secția a fost redeschisă după modernizarea făcută cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății.

În anul 2019, Ministerul Sănătăţii a alocat acestei unități suma de 10.000.000 lei pentru dotare cu aparatură medicală.

„Spitalul Grigore Alexandrescu este una din cele 6 unități de Urgență din București. Secția de ortopedie pediatrica și blocul operator au fost modernizate și complet retehnologizate. Au fost cumpărate mese noi în blocul operator, versatile, care pot fi utilizate și pentru adulți în cazuri de calamitate. A fost schimbat complet sistemul de iluminat și au fost achiziționate paturi noi, de ultimă generație în toată secția. Sunt în procedura de achiziție și alte echipamente”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Secția de ortopedie de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Cel puțin 250 de operații lunar

Secția de Ortopedie Pediatrica asigură consultații pentru aproximativ 10.000 pacienți în fiecare lună și intervenții chirurgicale pentru aproximativ 250-300 pacienți în fiecare lună.

Secția nu a mai fost modernizată din anul 1998.

Astfel, au fost schimbate toate cele 28 paturi ale secției. Paturile noi au dotare completă pentru rezolvarea cazurilor complexe de traumatologie ortopedică. De asemenea, au fost schimbate toate cele 3 mese de operație din blocul operator, cea mai veche dintre aceasta era din anul 1970. Mesele achiziționate permit tratamentul oricărei afecțiunii ortopedice sau traumatice inclusiv pentru pacienții din grupa de vârstă 16-18 ani.

Secția de ortopedie de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Intervențiile se pot transmite live

Mai mult, au fost schimbate cele 3 lămpi ale blocului operator ortopedie, lămpi ce depășeau 20 de ani vechime.

Noile lămpi permit atât o vizualizare perfectă indiferent de câmpul operator și indiferent de durata operației. În secția de Ortopedie în mod frecvent se fac intervenții chirurgicale a căror durată depășește 6-8 ore. Toate lămpile permit transmiterea în timp real a imaginilor către un centru pilot cu scop atât de supervizare a actului operator cât și cu scop didactic.

Tot pe secţia de ortopedie sunt în procedura de achiziţie un amplificator de imagine, un artroscop de ultima generaţie şi un sistem complet de neuromonitorizare ce vor permite creşterea gradului de complexitate a intervenţiilor chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale şi nu numai.

Vă recomandăm și următoarele articole: 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()