Un bebeluș născut acasă, în cadă, a murit. Tragedia s-a petrecut la Cluj Napoca

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
nou nascut apa mort

La începutul acestei săptămâni, un bebeluș născut acasă, în cadă, a murit. Mama copilului a sunat la 112 după ce, în timpul travaliului, au apărut complicații.

Femeia și copilul au fost duși cu ambulanța la Clinica Ginecologie 1 din Cluj Napoca, însă medicii nu au mai putut să salveze copilul. ”Duminică noaptea am avut un caz, o naștere la domiciliu. Încă nu am descoperit cum a născut femeia respectivă. Zice că în vană, în apă. Sper că nu este un fel de asistență la domiciliu”, a declarat Profesorul Florin Stamatian, șeful Clinicii Ginecologie 1 Cluj, citat de stirimed.ro.

Șefa secției de Neonatologie din spital, profesor Gabriela Zaharia, care l-a primit pe micuțul născut acasă, spune că acesta nu a mai avut șanse de supraviețuire. Medicul atrage atenția că nașterile acasă pot pune în pericol, atât viața mamei, cât și a fătului. ”Încă nu știm cu exactitate cum s-a derulat totul. Noi credem că a fost o naștere asistată, probabil de doulă, acasă, pentru că altfel de unde știa mama că are copilul scor APGAR 2? Nouă ni s-a spus doar că a născut în apă. Bebelușul a murit, din păcate. Nu am mai putut face nimic să îl salvăm”, a declarat pentru stirimed.ro profesor Gabriela Zaharia.

Într-un interviu acordat recent siteului Totul Despre Mame, moașa Vania Limban a precizat că un cadru medical care asistă o naștere acasă poate fi acuzat de malpraxis. „Nașterea acasă nu este posibilă în România, deci nici nașterea în apă la domiciliu, deoarece nu există norme de aplicare. Cadrul medical care asistă o naștere acasă poate fi acuzat de malpraxis”, subliniază Vania Limban.

Deocamdată, acestea sunt toate informațiile disponibile despre acest caz. Pe măsură ce vom afla mai multe, știrea va fi actualizată.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa