Un copil nenăscut a strâns mâna medicului chirurg

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
mana nenascut

Imaginea, cu adevărat spectaculoasă, arată un copil nenăscut, de numai 21 de săptămâni, operat de chirurgul Joseph Bruner.

Copilul a fost diagnosticat cu spina bifida și nu ar fi supraviețuit dacă nu era scos din pântecele mamei sale. Mama micuțului, asistentă medicală în obstetrică, auzise de procedurile remarcabile în timp ce copilul se află încă în uter ale doctorului Bruner, el efectuând acest tip de intervenții în cadrul Centrului Medical Universitatea Vanderbilt din Nashville.

“Pentru o secundă am înghețat de emoție”

În timpul procedurii, medicul îndepărtează uterul prin intermediul unei cezariene și face o mică incizie pentru a-l opera pe copil. La finalul intervenției, fătul a întins mânuța lui mică, dar pe deplin dezvoltată, prin incizie și a strâns ferm degetul chirurgului. Dr. Bruner a declarat mai apoi că, atunci când i-a fost prins degetul, a fost cel mai emoționant moment din viața lui, și că, pentru o secondă în timpul operației a fost înghețat, complet imobil, din cauza emoțiilor.
În fotografie, momentul a fost surprins cu o claritate perfectă. Editorii au numit imaginea ca fiind Mâna Speranței și au declarat că: “Mâna micuță a fătului de numai 21 de săptămâni iese din uterul mamei în semn de mulțumire doctorului Joseph Bruner pentru darul vieții”.

“Mama micuțului a plâns zile întregi”

Când mama micuțului a văzut fotografia, a plâns zile întregi. Ea a declarat că fotografia aceasta este cea care ne amintește că sarcina nu este o povară sau o afecțiune, ci acolo e un sâmbure de persoană. Micuțul s-a născut în stare de sănătate perfectă, operația fiind un real succes.

Textul și imaginea de mai sus au făcut vâlvă începând cu anul 1999 și până în prezent. Operația a fost realizată de o echipă chirurgicală de la Universitatea Vanderbilt din Nashville care dezvoltase la vremea respectivă corectarea problemelor fetale prin îndepărtarea temporară a uterului, scurgerea lichidului amniotic, urmând ca mai apoi să pună la loc uterul. Pacientul de mai sus a fost fătul cu numărul 54 operat de echipa medicului Joseph Bruner, chirurgul a cărui mâini sunt în imaginea de mai sus.

Spina bifida este o boală congenitală care duce la paralizie și alte probleme grave de sănătate. Este adevărat că Dr. Bruner a declarat că a fost cel mai emoționant moment din viața lui, însă aceste cuvinte au condus la o dezinformare în masă.

Se pare că fotografia a fost realizată în timp ce medicul verifica starea de sănătate a fătului, acesta a reacționat și i-a strâns degetul, deși se afla sub anestezie. În acel moment, medicul a înlemnit timp de o secundă, iar asistenta l-a întrebat ce s-a întâmplat. Medicul a răspuns: “Copilul a ieșit afară.”

Se pare că reacția a fost una normală, însă cei care sunt împotriva avortului au creat o întreagă poveste emoționantă despre caz. Că a fost sau nu o reacție de mulțumire pentru medicului care i-a salvat viața nu mai contează. Nouă oricum ni se pare extraordinar!

Dacă vrei să afli mai multe despre nașterea bebelușului și tot ce trebuie să știi până la vârsta de doi ani, îți recomandăm Cartea Bebelușului, scrisă de Dr. Sears, pe care o găsești AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa