Imunizare eficientă pentru copii cu trei variante naturale!

Cristina Călin, redactor
scris pe

Cu toții ne luptăm cu mucii și tusea și, uneori, când lucrurile o iau razna, ajungem și la febră și alte simptome care ne fac nopțile albe. Suferă copiii, suferim și noi.

Atunci ne dăm seama că trebuie să facem ceva ca să îi ajutăm să li se întărească organismul în lupta inegală cu virușii de sezon. Primul gând este să suplimentăm aportul de fructe și legume proaspete, care sunt prima sursă de vitamine și minerale. Oricum, este clar că de la natură vin cele mai eficiente ingrediente pentru imunizare.
Propolisul, echinacea, mușețelul și salvia sunt doar câteva dintre resursele pe care le avem la îndemână pentru a ne păstra căile respiratorii în bună stare de funcționare. Despre propolis s-au scris adevărate tratate de medicină de-a lungul timpului și nu este de mirare. Este unul dintre cele mai bune remedii în tratamentul bolilor căilor respiratorii, folosit încă din Antichitate. Studiile arată că poate distruge 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazitare și 30 de tipuri de virusuri, inclusiv varietățile lor. Nu este puțin lucru! De aceea, produsele care conțin propolis nu trebuie să ne lipsească din casă în sezonul rece.

Trei variante naturale

Echinacea este și ea una dintre vedetele iernii. Ceaiul rezultat din infuzia plantei, de culoare roz, poate avea mare succes și la copii. Este eficientă mai ales în cazul răcelilor ușoare și în stările de convalescență după afecțiunile căilor respiratorii.
Mușețelul este folosit de atâtea sute de ani, încât nu mai are nevoie de nicio prezentare. Încă din Antichitate este utilizat cu succes în tratarea afecțiunilor digestive, în calmarea inflamațiilor, inclusiv ale celor ale infecțiilor respiratorii, și pentru calmarea durerilor menstruale.

Salvia este utilizată pentru efectele sale antiseptice, astringente și bacteriostatice. Ceaiul sau alte produse care o au în compoziție sunt recomandate în tratarea afecțiunilor căilor respiratorii și actionează eficient.
Natura ne-a dat o mulțime de ingrediente pe care să le folosim pentru a lupta cu răcelile și gripa, dar una dintre marile provocări pe care părinții le au este să îi convingem pe copii să le și consume. Nu ar trebui să fie greu, dar sunt mulți micuți care refuză orice fel de sirop sau ceai. Atunci apar în scenă sprayurile care par a fi mai bine acceptate. În cazul nostru acestea sunt cel mai ușor de administrat, de cele mai multe ori copiii vin singuri și cer.

La acest lucru s-au gândit probabil și cei de la Dacia Plant, când au creat gama Pufy Puf. Sunt sprayuri pe care orice părinte ar trebui să le aibă în casă: propolis și echinacea – PufyPUF Propolis si Echinacea spray pentru imunitate, propolis și mușețel – PufyPUF Propolis si Musetel spray pentru dezinfectare și salvie pentru calmarea căilor respiratorii – PufyPUF Salvie spray. Nu doar că sunt produse din ingrediente naturale, fără adaosuri, fără zahăr, dar sunt ușor de transportat oriunde și se pot administra copiilor încă de la vârsta de 1 an.

 

Sprayul de propolis și echinacea este foarte bun ca prevenție, dar poate fi folosit și după ce simptomele s-au instalat. Cel cu salvie este eficient în bronșite acute și cronice, traheite, traheobronșite și amigdalite, iar sprayul cu mușețel și propolis protejează căile respiratorii de infecții virale.

Acum că avem cu ce să ne imunizăm, să ieșim afară să ne jucăm cu zăpadă. Când o vrea să vină!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa