2 rețete de pește pentru Revelion

retete-cu-peste-totul-despre-mame

Rețete ușoare de pește pentru noaptea dintre ani

Tradiția spune că este bine ca în Noul An să consumi prima dată pește, pentru ca ascensiunea ta să fie la fel de ușoară și lină ca cea a unui pește în apă. Pe lângă această tradiție, peștele aduce un plus de nutrienți și este gustos, așa că v-am pregătit 2 rețete de pește pentru Revelion. Fie că vreți să îl preparați ca pe o gustare sau ca pe masa principală, nu veți avea foarte multe bătăi de cap!

Aperitiv cu pește pentru Revelion

Ingrediente pentru aperitiv cu pește:

4 fileuri de calcan sau cambulă fără oase și piele
50 grame de făină albă
2 ouă mari
200 grame de pesmet
4 lingurițe medii de curry
1/2 linguriță de sare de mare fină
ulei

pentru sos:

100 grame de smântână
4 linguri de maioneză
2 linguri de pulpă de mango
zeama de la 1 limetă
coaja rasă de la 1 limetă
câteva frunze de coriandru, tocate mărunt

3 pași pentru a prepara aperitiv cu pește:

1. Fiecare file de pește se taie pe diagonală în aproximativ 12 șuvițe. Se adaugă făina într-un castron și se condimentează cu sare și piper. Ouăle se bat într-un bol mediu, iar jumătate din pesmet se adaugă într-un bol mare împreună cu jumătate din cantitatea de curry.

2. Fiecare bucățică de pește se trece prin făină, ou bătut și pesmet. Se pune peștele pe o tavă de copt în care ați pus hârtie de copt. Se stropește peștele cu ulei și se asezonează din nou. Peștele poate fi acoperit cu folie de plastic în această etapă și păstrat în frigider timp de 8 ore până la coacere.

3. Se încălzește cuptorul la 220 grade Celsius / 200 grade Celsius pe ventilație / treapta 7 pe gaz. Se lasă în cuptor peștele pentru 8-10 minute sau până când devine auriu și se gătește. Pentru a prepara sosul, se adaugă toate ingredientele într-un bol și se amestecă bine, urmând să serviți cu peștele.

Fel principal cu pește pentru Revelion

Ingrediente pentru somon marinat cu salată de castraveți:

2 căni cu lapte bătut
1/2 cană de frunze de busuioc proaspăt, tocate
1/2 cană de frunze de coriandru proaspăt, tocate
1/2 cană de ceapă verde tăiată felii subțiri
1/4 cană de oțet alb
2 linguri de miere
1 lingură de ghimbir ras
sare
piper negru proaspăt măcinat
2 fileuri de somon, fără piele și oase

pentru salata de castraveți:

3 castraveți mari, tăiați pe lungime și feliați transversal, fără semințe
1 ceapă roșie sau albă mare, tăiată mărunt
1 cană cu măsline, înjumătățite
1 cană cu brânză feta, mărunțită
sare
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara somon marinat cu salată de castraveți:

1. Într-un procesor de alimente, se adaugă laptele bătut, busuiocul, coriandrul, prazul, oțetul, mierea, ghimbirul, 1 linguriță cu sare și 1/8 linguriță cu piper. Se amestecă până când se omogenizează, pentru aproximativ 30 de secunde, după care se păstrează 3/4 cană pentru salată.

2. Cu jumătate înainte de a prepara somonul, se toarnă restul de sos peste somon, într-un vas mare și se lasă la temperatura camerei. În timp ce se marinează somonul, se pune un raft în centrul cuptorului și se încălzește la 205 grade Celsius.

3. Se pune o foaie de copt într-un vas termorezistent și se adaugă somonul pe aceasta. Se lasă la cuptor până când peștele devine ferm la atingere și opac în centru, pentru 20-25 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit pentru aproximativ 10 minute.

4. Pentru a face salata, se adaugă castraveții, ceapa, măslinele, brânza și 1 1/2 lingurițe de sare într-un bol mediu. Se amestecă bine, împreună cu sosul păstrat și se asezonează cu sare și piper. Se servește împreună cu somonul.

Citeşte şi:
Când îi dăm bebelușului peşte şi fructe de mare?
Alimente sănătoase care îți dau energie
Plăcintă cu somon
Peştele şi fructele de mare în dieta gravidei
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație