Paşi simpli pentru îndreptarea părului fără placă

Raluca Dumitrică
Indreptarea paărului fără placă
O perie este de ajutor pentru a îndrepta părul fără placă

Părul se poate îndrepta încă de la duş, fără placă!

Indreptarea paărului fără placă
Cu o perie putem îndrepta părul fără placă

Se întâmplă să te numeri printre cele care adoră să poarte părul drept, dar nu ai vrea să abuzezi de folosirea gadgeturilor pentru coafat? Există câteva secrete pentru îndreptarea părului fără placă, care te vor ajuta să-ţi pui în aplicare dorinţa. Iată paşii simpli, cu care nu ai cum să dai greş!

Pentru cele care merg frecvent la coafor, îndreptarea părului fără placă pare o operaţiune dificilă, dar, cu puţină îndemânare, ai şanse să obţii un par perfect drept fără ajutorul plăcii. Singurul dezavantaj al îndreptării părului fără placă este că îţi ia mai mult timp, dar suntem siguri că poţi face acest compromis pentru sănătatea părului tău!

Cel mai important lucru în îndreptarea fără placă este că părul rămâne sănătos şi nu riscă să se usuce, să se rupă, să se despice la vârfuri sau chiar să îşi piardă strălucirea şi aspectul natural sănătos. Din păcate, atunci când folosim (prea des) placa de îndreptat părul, aspectul şi structura firului de par se deteriorează.

Printre ustensilele de care avem nevoie pentru a ne îndrepta părul fără placă se află şamponul, o perie de par plată, un prosop, un uscător de păr şi un spray pentru îndreptarea părului. La loc de frunte se află şi răbdarea, pentru că această metodă este destul de meticuloasă şi mănâncă ceva timp. Totul depinde şi de lungimea părului, în funcţie de aceasta variind şi timpul destinat operaţiunii. Dar, după exerciţii dese, îndreptarea părului fără placă va deveni un procedeu uşor de executat. Iată cum se face îndreptarea părului fără placă.

Îndreptarea părului fără placă în 6 paşi. Atenţie la explicaţii dacă vrei să testezi metoda!

1. Îndreptarea părului începe sub duş

Pentru început, trebuie să-ţi cumperi un şampon şi un balsam pentru îndreptarea părului, produse care ar fi bine să fie din aceeaşi gamă. Încearcă să alegi produse care hidratează, dar şi catifeleaza firul de păr, deoarece vor împiedica părul să se onduleze sau să se electrizeze. După ce te şamponezi bine şi te clăteşti, aplică balsamul de păr şi lasă-l să acţioneze câteva minute, astfel încât să pătrundă în profunzimea firului de păr şi să-l înmoaie.

2. Cu un prosop curat îndepărtează excesul de apă din păr

Prosopul trebuie pus pe cap, iar apa în exces se va absorbi de la sine, fără să freci şuviţele cu prosopul. Dacă faci acest lucru, rişti să rupi firele de par şi să faci părul să se electrizeze. Cea mai bună metodă este să tamponezi uşor părul cu prosopul şi apoi să-l laşi să se usuce natural.

3. Foloseşte un pieptene cu dinţi rari ca să descurci şuviţele

După ce ai reuşit să descurci cu bine şuviţele, aplică spray-ul pentru îndreptare. Nu pune produs în exces la rădăcina părului deoarece îl poţi încărca, iar rezultatul nu va fi unul prea plăcut: părul va fi pleoştit şi cu un aspect gras. Potrivit specialiştilor, produsele de styling trebuie folosite mai mult pe vârfurile şuviţelor şi în zonele unde sunt probleme de styling.

 4. În acelaşi timp, piaptănă părul şi usucă-l cu o perie plată

Cu ajutorul periei ia şuviţe mici de par şi ţine uscătorul de la rădăcină spre vârfuri, astfel încât să obţii un păr mai fin şi mai drept. O manevră efectuată invers, adică să ţii uscătorul de la vârfuri spre rădăcină, face ca părul să se electrizeze şi să nu mai aibă un aspect controlat. Repeţi modalitatea de uscare până ce întreg părul este uscat.

 5. Uscătorul de păr trebuie să ajungă prin toată podoaba capilară

Alternează temperatura caldă cu cea rece pentru a usca părul uniform şi a-l proteja de temperaturile ridicate. Nu uita să ţii uscătorul de păr la cel puţin 15 centimetri de scalp, ca să previi disconfortul creat de căldură din zonă şi să nu-ţi arzi părul.

 6. Finisează coafura cu un spray împotriva electrizării

Un spray împotriva electrizării părului este util pentru a finisa coafura. Sunt recomandate cele care rezistă la umezeală şi care îţi împiedică părul să se încreţească ori să se electrizeze. La final, trece-ţi degetele prin păr şi lasă-l să se aşeze cât mai natural.

 

Pentru o experienţă distractivă, poţi încerca să-ţi îndrepţi părul împreună cu o prietenă sau, de ce nu, chiar cu fiica ta!

 

Iată cât de des trebuie să ne tundem pentru un păr sănătos și frumos!

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa