Mobbing-ul – cum să te ferești de atacurile colegilor de serviciu

Comportamente precum atacarea sau stigmatizarea unui angajat de către colegi sau superiori prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare şi izolare, definesc hărţuirea psihologică la locul de muncă (sau mobbing-ul).

Caracteristică mobbing-ului este şi agresivitatea în toate formele ei: scrisă, la nivelul exprimării şi comunicării, al relaţionării (de exemplu: trântitul uşilor sau umilirea în faţa colegilor). Toate aceste comportamente pot fi practicate de către colegii de serviciu sau de către angajator şi au ca scop compromiterea imaginii şi performanţei profesionale ale unui angajat, subminarea poziţiei şi izolarea lui în organizaţie, ajungând până la a-l detemina să demisioneze sau chiar să renunţe la a mai lucra în domeniul său de activitate.

Pentru ca anumite comportamente să fie încadrate în categoria mobbing-ului, ele trebuie să se repete cel puţin şase luni consecutiv.

În societatea romnească, mobbing-ul este mai recent conştientizat şi este mai greu de surprins prin cercetări. Una dintre dificultăţi constă în faptul că este un fenomen pe care victima îl trăieşte individual şi produce dovezi de natură subiectivă care pot fi uşor interpretate şi contestate. O cercetare din 2011 arată că în România un procent de 8% dintre angajaţii s-au declarat victime ale mobbing-ului.

Există şi profesii care sunt predispuse mai mult la hărţuire psihologică. În ţara noastră o incidenţă crescută a mobbing-ului este întâlnită în domeniile militar, medical şi academic.

Ce impact are hărţuirea la locul de muncă asupra angajatului? O oboseală cronică şi inexplicabilă, lipsa de energie nejustificată, diminuarea capacităţii de concentrare, scaderea randamentului, dispariţia plăcerii de a mai merge la muncă, trăiri fizice de dezgust sau teamă la începutul săptămânii sau zilei de lucru, sunt câteva dintre simptomele angajaţilor care sunt hărţuiţi.

afis mobbing ISTT

Ce e de făcut? Ce predeve legislaţia din ţara noastră? Cum ne putem proteja ca angajaţi dar şi ca angajatori de mobbing? Sunt doar câteva dintre întrebările la care vor răspunde specialiştii Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei în cadrul Conferinţei Fii Bine cu Tine la Locul de Muncă!

Psihologul Iulia Sîrbu pune în discuţie ce este mobbing-ul, cum poate fi recunoscut şi care sunt efectele lui în viaţa personală. Flori-Ana Buzilă (Andronache), psihoterapeut şi expert mobbing, prezintă reperele legale, psihologice şi profesionale care să ajute angajaţii şi angajatorii să identifice cazurile de mobbing şi să ia măsurile necesare pentru a pune capăt hărţuirii psihologice la locul de muncă. Conf. Univ. Dr. Diana Vasile, presedintele ISTT,  provoaca participanţii la o explorare personală mai profundă atunci când se întreabă “Eu pentru cine muncesc?”.

Fii Bine cu Tine la Locul de Muncă! face parte din seria de conferinţe “Fii bine cu tine!” organizate periodic de ISTT şi se adresează în mod egal angajatorilor, angajaţilor, psihologilor şi specialiştilor din domeniul Resurselor Umane.

Evenimentul are loc la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Bucureşti (şos. Panduri, nr.90) duminică, 20 noiembrie 2016, începând cu ora 9.00.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()