Cum să stabilești un echilibru între serviciu și familie

echilibru între serviciu și familie

Nu este niciodată ușor să fii o mamă care să jongleze cu serviciul și cu familia în fiecare zi. Însă, există câteva trucuri pe care, potrivit Parents.com, le poți integra în viața ta, pentru un echilibru între serviciu și familie.

Mămicile ocupate se pot simți vinovate sau stresate pentru că trebuie să-și împartă atenția între serviciu și familie. Punctul cheie este să te concentrezi asupra unui plan, să te organizezi și să reușești să găsești echilibrul perfect dintre profesie și maternitate. Iată câteva modalități care te pot ajuta să ai atât o carieră, cât și o viață de familie înfloritoare.

Renunță la vină

Decât să te gândești că nu ești cu piticul tău, gândește-te cum rolul tău din companie aduce beneficii familiei. Probabil că îți poți permite anumite cursuri sau oportunități educaționale pentru copilul său sau chiar să pui deoparte economii pentru facultate. Mamele cu o carieră de succes au găsit calea de a fi eficiente în ambele lumi, alegând și concentrându-se pe prioritățile momentului. Acceptă că vor fi zile bune și zile proaste. Dă-ți seama că nu ești singură și vorbește cu partenerul tău sau cu o prietenă.

Fă diminețile mai ușoare

Evită diminețile dezorganizate, cu ajutorul pregătirii din seara anterioară. Pregătește pachetul cu prânzul copiilor, hainele piticilor. Te poți hotărî și ce să pregătești la micul dejun, să le faci ghiozdanul celor mici și să-ți pregătești geanta. Uită-te peste programul zilei următoare și împarte atribuțiile cu partenerul tău: cine îmbracă piticii, cine face cumpărăturile și cine gătește. Știind că majoritatea sarcinilor sunt făcute, vei putea să petreci mai mult timp împreună cu copiii, la micul dejun, fără a alerga prin casă.

Creează un calendar al familiei

Analizează care sunt prioritățile familiei tale. Un calendar poate include datele când trebuie plătite facturile, o schemă cu responsabilitățile copiilor, o listă de evenimente de la școală și în familie, activități extracuriculare, zile de naștere și multe altele. Poți folosi calendarele oferite de Google, care pot fi distribuite cu ușurință pe smartphone. Organizarea te va ajuta să ai un mediu fără prea multe evenimente neprevăzute.

Ține legătura în timpul zilei

Ține legătura cu cei mic atunci când nu sunteți împreună. Mamele cu bebeluși pot înregistra un cântec sau citirea unei povești. Dacă vei întârzia sau nu mai poți ajunge la serbarea unui copil mai mare, oferă-i ceva special în acea dimineață, precum un talisman sau o notiță personală. În timpul pauzelor la muncă, îi poți suna pe cei mici. Vocea lor te pot ajuta să treci mai ușor peste o zi proastă, iar ei se vor bucura să te audă.

Limitează distragerea atenției și pierderea timpului

Încearcă să setezi limite de timp atunci când verifici e-mail-ul sau dai telefoane, lucruri pe care le poți face și când dorm cei mic. Redu timpul petrecut în fața televizorului, pentru a crește perioada de timp petrecută cu partenerul, în timpul serilor. Încearcă să eviți multitasking-ul, mai ales când petreci timp cu cei mici. La muncă, încearcă să eviți pierderea timpului. Bineînțeles că vrei să relaționezi cu colegii de muncă, dar nenumăratele e-mail-uri trimise, bârfele, glumele de pe internet și pauzele lungi de masă te fac să fii mai puțin productivă la muncă.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()