Cele 4 nevoi esențiale ale femeilor și bărbaților care aduc liniștea în cuplu

E nevoie de mai puțin de o zi petrecută cu soțul/soția ta ca să-ți dai seama că nu gândiți la fel, susține Amberlee Lovell pe familyshare.com. Dacă nu înțelegi că aveți nevoi și moduri de gândire diferite, atunci în relația voastră pot apărea conflicte care să vă rănească sentimentele.

Nu se pune problema că femeia nu vrea să fie respectată sau bărbatul să fie iubit, dar prioritățile lor sunt diferite și din acest motiv comunicarea în cuplu este de multe ori greoaie. Fiecare dintre parteneri vrea să se simtă apreciat și înțeles, dar pentru asta e bine să fie atent și la nevoile celui de lângă el.

ÎnapoiPagina 1 din 4

1. El are nevoie să fie respectat, ea – să fie iubită

Atunci când sunt puși să aleagă între a se simți nepotrivit și nerespectat sau singur și neiubit, trei din patru bărbați aleg ultima variantă, se arată într-un studiu efectuat de cercetătoarea Shaunti Feldhahn pentru cartea ei „Doar pentru femei”. Alegerea lor poate fi șocantă pentru femei, dar acesta este de fapt un mod de a spune că un bărbat nu se simte iubit dacă nu este respectat.

Femeile, pe de altă parte, simt nevoia să se știe iubite. Cum resimte fiecare acest lucru diferă de la o persoană la alta. În realitate, femeia își dorește să audă „te iubesc”, în timp ce bărbatul e fericit când i se spune „sunt mândră de tine”.

ÎnapoiPagina 1 din 4
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()