Aceste 5 lucruri în comun va face ca relația voastră de cuplu să fie foarte puternică

Magda Popescu
parinti copii parc cuplu

De câte ori nu ați auzit expresia ”contrariile se atrag” într-un cuplu? Și de câte ori ați trăit totuși senzația că oricât de ”condimentată” este relația voastră de cuplu, atunci când există diferențe de opinii, armonia vine tot din lucrurile pe care le aveți în comun! Am găsit pe netmums.com 5 lucruri comune pe care doi parteneri ar trebui să le aibă pentru a construi o relație de cuplu puternică.

5 lucruri pe care ar fi bine să le ai în comun cu partenerul pentru o relație de cuplu puternică

1. Stiluri parentale asemănătoare

Când într-un cuplu apare și un copil, gestionarea conflictelor, fie ele cât de mici, devine mai dificilă. Cu atât mai grea dacă cei doi parteneri nu au aceleași principii și același stil când vine vorba despre educarea și creșterea copilului. Așadar, pentru o relație de cuplu puternică atunci când la mijloc este și un copil, cheia este aceea de a avea atitudini similare de parenting.

Cei doi parteneri ar trebui să continue acest parteneriat începând cu modul în care-l lăudă pe cel mic. Chiar dacă nimeni nu te învață să fii părinte, într-o familie este foarte important ca cel mic să primească aceleași mesaje și aceeași atitudine de la ambii părinți.

„De asemenea, este esențială comunicarea, astfel încât atunci când există diferențe în ceea ce privește creșterea copilului, cei doi parteneri să poată discuta și să stabilească de unde provin diferențele și de ce”, spun specialiștii citați de netmums.com.

2. Stiluri de comunicare pașnice

Există persoane care comunică agresiv fără intenție. La oboseală, stres sau discuții contradictorii, secretul este tonul jos și argumentele clare și cu sens. O comunicare pașnică întotdeauna va aduce rezultatele dorite. „Este important să aveți un stil asemănător de a vă argumenta alegerile sau de a vă exprima nemulțumirile. Tonul pașnic de ambele părți va aduce doar soluții bune”, spun psihologii.

3. Aceeași atitudine față de bani

Pentru o relație de cuplu puternică, nu discutați prea des despre bani. De preferat să încercați să aveți aceeași atitutdine când vin vorba de cheltuit sau economisit.

„Relația poate să înflorească dacă, de la început, vă declarați nu doar iubirea, ci și ce înseamnă pentru fiecare dintre voi banii. Atitudinea similară față de bani este foarte importantă într-o relație”.

Și chiar dacă aveți opinii diferite, asigurați-vă că vorbiți despre ele. Unul dintre cele mai mari pericole într-o relație este presupunerea că știm ce vrea sau gândește cealaltă persoană. Comunicarea este esențială inclusiv când subiectele de discuție sunt cheltuielile și economiile.

4. Respect reciproc pentru relația voastră

Relațiile necesită timp și efort. Când apare un copil, cei doi parteneri sunt, de multe ori, atât de debusolați, încât relația de cuplu este pusă pe locul 2. Chiar dacă această situație este înțeleasă și are argumente, nu ar trebui să dureze foarte mult. Respectul reciproc față de relație nu trebuie să dispară niciodată. Și implicarea partenerilor ar trebui să fie la fel de intensă din partea amândurora.

Relațiile au nevoie de timp și îngrijire. Ambii parteneri ar trebui să știe și să respecte acest lucru. Amândoi trebuie să ajute relația și să mențină intimitatea.

5. Responsabilitatea comună pentru treburile casnice

Având opinii comune despre cine și ce face în casă face ca relația să meargă mult mai bine și cuplul să fie unul puternic.

Înțelegerea nevoii de a rezolva și treburi casnice este esențială. Este important ca fiecare partener să se simtă confortabil cu rolurile pe care le are. Și dacă este nevoie de schimbări de roluri sau de ajutor, tot comunicarea este cea care rezolvă micile situații de criză.

Voi ce aveți în comun cu partenerul vostru și cum vă păstrați armonia în cuplu?

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa