Pierderea kilogramelor dupa nastere

TOTUL DESPRE MAME

In ciuda eforturilor de a duce un regim de viata sanatos in timpul sarcinii, este inevitabil sa nu iei un numar considerabil de kilograme in greutate. Astfel, dupa ce nasti, e foarte posibil ca pe langa emotia si entuziasmul de a-ti tine copilul in brate, sa te simti si obosita si… grasa.

Niciuna din hainele pe care le purtai inainte de sarcina nu iti mai vin, iar oboseala si tristetea postpartum nu te ajuta sub nicio forma sa te simti mai frumoasa. Asa ca e de inteles de ce slabitul devine prioritatea no.1 dupa nastere.

Oricat de dificil ar parea, insa, a da jos greutatea acumulata in timpul sarcinii nu este o misiune imposibila. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa iti recapeti corpul pe care il aveai acum 9 luni.

 

1. Nu te compara cu altii

Chiar daca inainte de a ramane insarcinata duceai o viata activa, faceai sport si nu purtai mai mult de 36 la haine, nu iti va fi usor sa reincapi in hainele pe care le purtai acum un an. Chiar si dupa nastere, ti se poate parea ca arati inca insarcinata si sa te deprime femeile care reusesc in cateva luni de la nastere sa reincapa in blugi. Ce trebuie sa intelegi este faptul ca toate femeile sunt diferite intre ele. Doar pentru ca nu revii la forma de acum un an ca un elastic, nu inseamna ca esti defecta, iar a te compara cu altii nu poate decat sa te faca sa te simti si mai ghinionista. Iar cum unele femei, in astfel de momente deprimante, recurg la ciocolata, imagineaza-ti ca nu ai cum sa iti reuseasca procesul de slabit. Asa ca pentru inceput: tu esti tu si nu te mai uita la altele in jur!

 

2. Renunta la junk food

Arunca tot ce ar putea fi catalogat drept junk food (chipsuri, hamburgeri, ciocolata etc) si inlocuieste cu fructe uscate, nuci si legume. Pune sticle cu apa peste tot prin casa, pentru a te putea hidrata incontinuu, chiar si atunci cand nu ti-e sete. Evita orice pofta sau placere vinovata. Daca simti ca mori fara o inghetata cauta varianta cat mai degresata a produsului respectiv si completeaza cu un set in plus de exercitii fizice. Chiar daca nu vei vedea rezultatele intr-un timp record, alimentatia sanatoasa te va ajuta sa slabesti si sa iti mentii greutatea pe termen lung.

 

3. Alapteaza

Alaptatul nu este o cura miraculoasa de slabire, insa ajuta. Asigura-te doar ca nu folosesti alaptatul ca pretext pentru a te rasfata cu un baton de ciocolata. Alaptatul, combinat cu un regim alimentar sanatos si o viata sportiva activa, ajuta considerabil la pierderea kilogramelor acumulate in timpul sarcinii.

 

4. Fa-ti timp sa fii activa

Incearca sa faci efort fizic sustinut in orice moment al zilei. De la plimbatul copilului cu caruciorul intr-un pas mai alert, pana la o serie de 20 de abdomene dupa ce micutul adoarme, cauta sa iti faci o rutina a exercitiilor fizice in fiecare zi, de care sa te tii. Daca nu stii cum sa iti organizezi un program de exercitii acasa, discuta cu un antrenor de aerobic sau pilates sa iti compuna un set de exercitii zilnice si sa iti explice cum sa le efectuezi corect – asta daca nu ai timp sa mergi in fiecare zi la aerobic sau la sala.

 

5. Acum nu mai mananci cat pentru doi

Este important sa nu te abtii de la mancare cat timp alaptezi si ai grija de bebelus, dar daca inca nu te-ai dezobisnuit de mancatul pentru doi, ai o problema pe care ar trebui sa o corectezi.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa