Episodul 40: Ceasul biologic la copii și alte chestiuni de viață și de moarte

Victor e într-o vacanță prelungită la bunici pentru că eu sunt plecată din București. Când l-am dus, adică acum 10 zile, i-am spus că vom sta despărțiți numai o săptămână, ca de obicei. Ei bine, l-am mințit. De fapt, nu l-am mințit, numai că lucrurile s-au complicat între timp si n-am ajuns să-l mai iau după o săptămână.

Azi dimineață, m-a sunat bunica lui și mi-a spus că Victor tocmai a anunțat-o că e foalte tlist.

De ce era copilul tlist?
Pentu că mami a zis că vine peste o săptămână și io cled că a tlecut o săptămână…

Și cu asta m-a încuiat. Am încercat să vorbesc cu el, dar n-a vrut nici să audă. Când l-a rugat bunica să vorbească un pic cu mine la telefon a zis că nu poate pentru că, da, este trist.

N-am nicio scuză în astfel de cazuri… De aceea există bunici, ca să-i spună nepotului că unele săptămâni par mai lungi.

În fine, de la această discuție s-a ajuns la telefoanele mobile și, inevitabil, la cum intră oamenii mari în telefoanele mici ca să poată vorbi între ei. L-a lămurit din nou bunică-sa făcând apel la cablurile de înaltă tensiune. Mă rog, nu știu ce-o fi în mintea copilului acum. Probabil se gândește că oamenii mari sunt cu toții niște Spidermani.

Ideea e că acești Spidermani fac orice când aud că puii lor sunt triști. În primul rând, îi întreabă dacă pot face ceva pentru ca ei să devină fericiți. Mare greșeală! M-a pus să-i cumpăr pocofiș. Nu știu ce e ăsta, a văzut la televizor! Salvați-mă voi, că nu am timp să mă uit la toate desenele pe Tisney Ciuniol ca să-mi dau seama ce e pocofișul. Am o vagă bănuială că e ceva din reclame… Feelingul meu de mamă nu m-a înșelat niciodată până acum. Mă îndoiesc că ar face-o fix acum, când e copilul trist.

 

Iar aici citiți despre cum voia Victor să meargă să vadă Niagara. Uf!


Pentru că ne dorim să îți oferim materiale și experiențe care să îți îmbogătească viața de părinte, am creat un scurt chestionar care să ne ajute în acest sens. Completarea lui poate dura până la 8 minute. Și pentru că apreciem fiecare minut pe care ni-l acorzi, punem la bătaie 30 de cărți de parenting. La sfârșitul chestionarului lasă-ne adresa ta pentru a te înscrie automat în tombolă!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()