Cum se schimbă căsnicia după ce ai copii

casnicie cu copii

Cum evoluează relația de cuplu după ce faci copii?

Mel Watts a scris un articol pe blogul The Modern Mumma, despre cum se schimbă căsnicia după ce faci copii, iar internetul i-a dat pe deplin dreptate.

“Soț. Soție. Colegi de cameră?” Așa începe postarea mămicii. “Dacă mi-ar fi spus cineva acum câțiva ani că relația mea se va schimba într-o zi, aș fi râs și aș fi zis că nu este posibil.”

Mămica această continuă să listeze toate modurile în care relația lor s-a schimbat: “Întâlnirile prelungite de seara au dispărut. Trezitul târziu este inexistent. Nu ne mai permitem weekend-urile surpriză petrecute departe. Băile fierbinți sunt acum în apă călduță, cu copiii. În nopțile târzii stăm cu spatele unul la altul, sperând că celălalt se va ridica și va merge la copilul care plânge. Mesajele pe care obișnuiam să le citim, despre cât de mult ne iubim și de ce au dispărut. Acum s-au transformat în: iubitule, mi-a venit menstruația, nu uita să iei absorbante!”

Deși schimbările într-o căsnicie se fac în timp, copiii sunt adesea factorul cel mai semnificativ. Iar Watts abordează acest unghi perfect: “Copiii necesită multă muncă. Ei amortizează multe lucruri. Unele persoane poate reușesc să facă față cu brio, dar unora, ca noi, ne este greu să echilibrăm lucrurile. Copiii au devenit prioritatea numărul unu, iar la un moment dat trebuie să învățăm să punem relația noastră pe acea listă. Cred că, în timp, va deveni la fel. Trebuie doar să treci peste aceste momente dificile, pentru a ajunge acolo. Și nici nu sunt atât de dificile, ci doar diferite. Iar diversitatea poate fi foarte grea câteodată. Lucrurile s-au schimbat.”

Problema este că multe persoane cred că este ceva greșit atunci când se schimbă căsnicia, când zilele sunt grele, iar viața devine gri. Dar postarea lui Watt este pozitivă, ea crede că oamenii vor să schimbe firul narativ cu legătură la ceea ce înseamnă să aibă o căsnicie puternică, fericită și sănătoasă, după ce apar copiii.

“Există și alți oameni care se simt la fel?”, scrie aceasta. “A murit romantismul? Nu. Este în viață, dar mai are încă 3 oameni implicați și nu mai e la fel de ușor. Cred oare că merită mai mult? Bineînțeles că da. Soțul meu merită totul, iar în acest moment nu îi pot oferi decât o soție caprioasă și neepilată.”

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()