Episodul 111: Regulile fericirii

jurnal-vacanta-totul-despre-mame

M-am revăzut zilele trecut cu o fostă colegă de liceu. N-am avut o relație tocmai reușită în anii de tinerețe, dar a fost caldă revederea. Ne-am întâlnit întâmplător, în parc. De fapt, ne-au întâlnit copiii. Băiețelul cu care se juca Victor era chiar fiul ei.

Ne-am pus pe povestit. Am aflat că am născut în aceeași lună, că locuiește în provincie, dar că vin des în vizită în București și că e fericită. Are un soț care o iubește și pe care îl iubește, au un copil foarte cuminte și foarte ascultător și ce să-ți mai dorești mai mult?

Eu n-am un soț, am un fost soț care, probabil, m-a iubit și un copil după care mă topesc. Când i-am spus că sunt singură am remarcat la ea o privire compătimitoare, ca și când a fi singură e cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unei mame. Mai mult, după această privire, a început să mă încurajeze și să-mi spună că totul va fi bine, important e că suntem sănătoși. Și a ținut morțiș să adauge că nu trebuie să-mi pierd speranța, sigur îmi voi găsi și eu pe cineva. N-am înțeles niciodată preocuparea asta pentru oamenii fără partener: să-și găsească pe cineva. De parcă totul ar sta într-un cineva!

La un moment dat, după atâta joacă, copiii au venit la noi. Victor mi-a ciufulit părul cu mâinile murdare, motiv pentru care și copilul interlocutoarei mele a făcut același lucru.

– Te rog să iei mâna murdară de pe mine în acest moment!

– Dar vreau să mă joc cu tineeee!

– Ia mâna de pe mine, ți-am zis!

Copilul a luat mâna imediat și s-a retras pe bancă. Mă uitam cu ochii mari la ei, în timp ce Victor încerca să-și bage capul pe sub tricoul meu.

– Eu nu îi permit să facă așa ceva. Noi avem niște reguli foarte clare. Am ținut mult să-l învăț regulile și acum e foarte bine. El trebuie să mă asculte.

– Mda, eu nu m-am gândit la reguli…

– E foarte bine cu reguli. Atâta timp cât copilul respectă regulile, toată lumea e fericită!

N-am știut că fericirea are reguli, dar dacă e așa, sinceră să fiu, nici nu mi-o doresc!

Cu drag,

O nefericită

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație