Episodul 48: Căluții de mare nu înoată în cadă

Of, nici nu mai știu cum și de unde să încep. Am fost invitați, eu și Victor, la niște prieteni. Au doi motani, au o casă mare, copilului îi place. Am stat până noaptea târziu pentru că nu mai reușeam să-l iau de acolo. Își găsise de lucru, motanii se jucau cu el, era perfect. Numai că sărisem de ora 22 și a doua zi trebuia să meargă la grădiniță. Am început încet, încet să-l rog să plecăm. Nu s-a lăsat înduplecat cu niciun chip. A mai trecut o oră. Deja mă resemnasem, asta e. Dacă el nu vrea, nu vrea și pace. Dar la un moment dat l-am auzit:

– O să plec, ce-mi dai? Îmi dai mie vaza asta?

Și a început o cerșeală acută pentru tot ce vedea prin casă.

– Dă-mi-o și pe asta, că e la fel ca asta și să am două!

Luase două vaze.

Am mai luat niște mărunțișuri, după care, prietenul nostru, un om cu capul pe umeri, de altfel, a avut “brilianta” idee să-i dea un căluț de mare din porțelan. Drăguț cadoul, drăguță ideea, frumușel căluțul. Numai că i-a spus să meargă acasă și să-l pună în apă pentru că se va umfla, o să înceapă să facă “ihaaa” și o să dea din coadă.

Până aici mi-a fost! A urcat scările într-un suflet, a tras direct în baie unde a dat drumul la apă în cadă.

Până la ora 1 m-am rugat de el să vină în pat. I-am explicat să stă degeaba acolo, căluțul ăla n-o să înoate. Nici vorbă să mă creadă!

– Nu e avevălat, mami! Mi-a spus mie un pieten cale mi l-a dat. El știe mai bine, că a fost al lui.

Abia s-a lăsat dus din baie. L-a lăsat acolo. În pat, mi-a tot spus că abia așteaptă să se trezească și să vadă ce s-a întâmplat cu căluțul lui de mare. Ba chiar își făcea probleme dacă nu cumva căluțul refuză să înoate în cadă, el fiind din mare.

– E posibil, i-am zis.

M-a întrebat, printre altele, dacă prietenii mint. A vrut doar să se asigure ca nu cumva prietenul care i l-a dat să-l fi mințit.

– Ce să zic, măi, Victor, teoretic prietenii nu mint! Practic, o să vezi tu!

Apoi m-a rugat să-i spun o poveste despre căluții de mare.

I-am spus una cu un căluț timid care înota numai noaptea când era sigur că nu-l vede nimeni.

Azi dimineață era convins că toată noaptea căluțul lui s-a zbenguit vioi prin cadă…

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație