9 aptitudini importante pe care trebuie să le transmitem copiilor

Daniela Ghiorghe
aptitudini

Copiii noștri fac parte din prima generație din istorie care s-a născut într-o lume în care au avut internet încă de la început. Mulți dintre ei știu să folosească tehnologia, chiar înainte de a învăța să meargă, scrie wellnessmama.com.

Deși acest lucru este incredibil, unul dintre dezavantajele acestei generații este că mulți dintre ei ajung adulți fără să știe niște aptitudini de bază care îi vor ajuta în viață. Aceste aptitudini nu se găsesc pe telefoane sau tablete, așa că este important să le învețe din timp.

Așadar, iată mai jos găsești 9 aptitudini importante pe care trebuie să le transmitem copiilor:

Gătitul

Statistic, generațiile din prezent gătesc mult mai puțin decât cele de acum câteva decenii. În schimb, mănâncă în oraș mai des. Acest lucru se întâmplă mai des grupurilor formate din elevi de liceu și studenți, pentru că nu au timp, spațiu sau aptitudini pentru a găti.

Și cum toți trebuie să mâncăm, de mai multe ori pe zi, gătitul poate fi una dintre cele mai folositoare aptitudini pe care o putem transmite copiilor.

Înotul

Această aptitudine nu este la fel de folositoare ca și gătitul, însă le poate salva viața. Înotul de agrement poate fi foarte distractiv și, în același timp, reprezintă o metodă foarte bună de a-i menține în formă.

Bugetarea

Mulți oameni nu au idee cum să-și gestioneze bugetul. Majoritatea acestora fac împrumuturi pe care nu le mai pot înapoia și astfel ajung să-și piardă casa sau mai rău. Dacă îi învățăm pe copii niște operațiuni financiare de bază și cum să cheltuiască doar câți bani au, îi ajutăm să funcționeze mai bine ca adulți.

Primul ajutor

Fiecare om ar trebui să știe măcar bazele primului ajutor, pentru că nu poți să știi niciodată cu ce situații te vei întâlni de-a lungul vieții. Copiii, mai mult decât oricine, au nevoie să știe primul ajutor pentru a se descurca în circumstanțe îngrijorătoare.

Autoapărarea

Mii de copii și tineri sunt victimele abuzurilor fizice în fiecare an. Riscul este mai mare pentru cei cu vârsta cuprinsă între 12 și 34 de ani, deși numărul cazurilor de abuz asupra copiilor este în continuă creștere. Este trist să ne gândim că trăim într-o lume în care este important să ne învățăm copiii să se apere singuri, dar trebuie să facem asta.

Curățenie de bază

De obicei, mamele fac curățenie pentru copiii lor. De aceea, aceștia nu își dau silința să mențină curățenie în locurile din jurul lor. Este important ca aceștia să învețe să facă ordine de când sunt mici, pentru a nu avea probleme când devin adulți.

Gândire critică

Experții sunt de părere că abilitatea oamenilor de a gândi critic este în scădere. Cantitatea mare de informații cu care suntem bombardați în fiecare zi ne face să nu mai avem timp să o analizăm. Una dintre cele mai valoroase aptitudini pe care o putem transmite copiilor este să pună la îndoială orice informație primită, chiar și de la surse credibile (profesori, media, etc). O să le folosească să știe „cum” să gândească, în loc de „ce” să gândească.

Codificare

Trăim într-o lume bazată pe tehnologie care se schimbă rapid, iar acest lucru are mai multe avantaje. Unul dintre acestea este abilitatea e a învăța aproape orice online, dacă avem destul timp și motivație. Multe aptitudini specializate au nevoie de educație superioară pentru a le studia, însă altele pot fi învățate online. Universități de top din lume au început să aibă cursuri online în acest sens, tocmai pentru a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși.

Lumea angajărilor se schimbă și ea. Dacă în trecut aveai nevoie doar de diploma de facultate, acum majoritatea companiilor de top angajează oameni pe baza aptitudinilor lor, nu pe educația formală. Acest lucru este bun pentru cei care vor să învețe singuri.

Întreținerea mașinii

Unele dintre mașinile din prezent sunt computerizate, așa că este destul de greu să le repari. Însă este eficient să știi să repari lucruri minore, pentru că vei economisi o grămadă de bani. Până schimbatul roții este un lucru bun de știut cum se face.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa