Ce învață fetițele de la mamele singure

Ești una dintre mamele singure? Te gândești adesea dacă ești o mamă bună? Dă-mi voie să-ți spun un lucru: de fiecare dată când copilul tău îți umple sufletul de bucurie sau de fiecare dată când ești mândră de el, ar trebui să fii mândră de tine. Copilul tău este continuarea a ceea ce ești tu.

Cărți recomandate:

  1. Pedepsiți prin recompense
  2. În brațele mele și dincolo de ele
  3. Parenting necondiționat – de la recompense şi pedepse la iubire şi înţelegere

Iată 10 lucruri pe care fetițele le pot învăța de la mamele singure:

1. Valoarea independenței:

Faptul că ești o mamă singură și trebuie să te descurci singură îi va demonstra fetiței tale că nu este nevoie să depinzi de cineva pentru a avea o viață fericită și frumoasă. Sigur că există și reversul medaliei în situația asta, însă atâta timp cât nu-i insufli ideea că toți bărbații sunt răi, fetița ta va fi în siguranță.

2. Ce înseamnă iubirea necondiționată:

Mai devreme sau mai târziu, fetița ta își va da seama de sacrificiile pe care le faci și va aprecia momentele când ai fost acolo pentru ea cu zâmbetul pe buze. Este important ca fetița ta să știe că, orice ar fi, iubirea dezinteresată există, iar tu ești primul exemplu pentru ea.

3. Cum să fie o femeie puternică, dar sensibilă:

Mamele puternice sunt, de obicei, foarte sensibile, doar că ascund asta mai bine. Uneori vor plânge în tăcere, într-un colț unde nu le vede nimeni, alteori își vor lua copilul în brațe pentru a-i oferi curajul de care are atâta nevoie. Fetițele vor învăța asta: cum să devină femei puternice, dar pline de compasiune și sensibilitate pentru persoanele iubite.

4. Importanța răbdării și a încrederii:

Nimeni pe lumea asta nu știe mai bine semnificația și importanța răbdării și a încrederii decât mamele singure. Ele știu că nu există furtună care să nu treacă, că succesul nu apare fără răbdare și în cele din urmă, totul va fi bine.

5. Cum să fie o mamă bună:

Chiar dacă uneori ți-e greu și ai îndoieli despre felul în care te descurci să-i oferi dragostea și sprijinul de care are nevoie, fetița ta va învăța să fie o mamă bună. În fond, are cel mai bun exemplu lângă ea. Cum ar putea fi altfel, când ești o femeie și o mamă puternică, iubitoare, plină de compasiune și protectoare?

6. Cum să-și creeze propria fericire:

Mamele singure vor ști cum să le arate fetițelor că dincolo de greutățile pe care le pot întâmpina, vor fi întotdeauna și lucruri care le pot face fericite. Important este să deschidă bine ochii și să învețe să se bucure de ceea ce este cu adevărat important.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()