Cum îngrijim un brăduţ în ghiveci?

Pesemne că și ție ți s-a părut foarte trist să vezi în alți ani, în luna ianuarie, brăduți uscați, abandonați lângă pubela de gunoi, cu urme de beteală pe crenguțe, ca un fel de amintire a bucuriei Crăciunului. În concluzie, anul acesta ai ales un brăduț în ghiveci. Astfel, te bucuri de mirosul de brad și de aerul de sărbătoare, fără niciun sentiment de vinovăție. Atenție, însă, brăduții în ghiveci au nevoie de o îngrijire specială pentru a supraviețui cu bine replantării.

Iată de ce reguli trebuie să țineți cont dacă aveți un brăduț în ghiveci:

1. Depozitarea. Dacă locuiți la casă și aveți grădină, lăsați bradul afară înainte de a-l aduce în casă pentru decorare. Dacă nu aveți o curte la dispoziție, lăsați-l în boxă sau în garaj. Important este să stea la răcoare.

2. Temperatura și durata. Pentru o replantare de succes, ideal ar fi ca temperatura din camera în care stă brăduțul să nu depășească 18 grade C. Durata maximă pentru care poate fi ținut în casă este de 10 zile.

3. Poziționarea. Nu așezați niciodată un brăduț în ghiveci lângă calorifer. Nu uitați că brazii sunt prietenii climatului răcăros.

4. Umezeala. Verificați zilnic pământul din ghiveci. Acesta trebuie să fie în permanență ușor umed, dar nu îmbibat cu apă. Un brad natural ținut în casă are nevoie de mai multă apă cât timp este în interior decât atunci când se află în natură.

5. Luminițele de Crăciun. Știm că instalațiile colorate sunt un ingredient de bază al Crăciunului, dar în același timp sunt o sursă de căldură suplimentară pentru brăduțul vostru. Dacă nu puteți renunța la ele, lăsați-le aprinse cât mai puțin și nu le lăsați niciodată în priză peste noapte.

6. Reîntoarcerea în natură. Gata, au trecut Sărbătorile, e vremea ca brăduțul să se reîntoarcă în natură. Atenție, adaptarea la temperaturile exterioare trebuie făcută treptat. Înainte de replantare, păstrați brăduțul pentru două săptămâni într-un spațiu răcoros, ferit de lumina soarelui.


Pentru că ne dorim să îți oferim materiale și experiențe care să îți îmbogătească viața de părinte, am creat un scurt chestionar care să ne ajute în acest sens. Completarea lui poate dura până la 8 minute. Și pentru că apreciem fiecare minut pe care ni-l acorzi, punem la bătaie 30 de cărți de parenting. La sfârșitul chestionarului lasă-ne adresa ta pentru a te înscrie automat în tombolă!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()