Cum să-ţi educi fetiţa?

Sunt atâtea lucruri de care ar trebui să ții cont atunci când îți educi fetița, încât mi-e teamă să nu vă scriu un roman! Nu de puține ori am auzit ideea că e mai ușor să crești fetițe, tocmai pentru că la rândul nostru suntem femei, însă adevărul este altul! Avem aceeași responsabilitate, indiferent că avem fetiță sau băiat.

Cum ar trebui să-ți educi fetița?

Cu dragoste. Așa vă spuneam și în cazul băieților. În afară de asta, există câteva reguli care te pot ajuta să-ți educi fetița cu succes! Iată ce trebuie să o înveți:

1. Frumusețea este o stare, nu o etichetă.

Arată-i frumusețea lucrurilor în fiecare zi și ai grijă să-i fie clar că frumusețea impusă de reviste nu este cea reală. Tu și tatăl ei să fiți primii care-i spun că este superbă, că e frumoasă atunci când zâmbește, că e divină atunci când vorbește. Îi va face bine și în timp se va transforma într-o femeie încrezătoare.

2. Delicată, dar puternică.

Nu-i spune că fetițele trebuie să fie sensibile tot timpul. Sigur că este important să fie delicată, dar asta nu înseamnă că ea nu va fi capabilă să obțină tot ce-și dorește sau că va avea nevoie întotdeauna de ajutorul cuiva.

3. Prietenii sunt importanți.

Vor fi momente când poate se va simți dezamăgită, dar ai grijă să o lași să-și facă prieteni pentru că sunt atât de importanți! Explică-i că întotdeauna se vor găsi persoane răutăcioase, însă asta nu înseamnă că sunt toți așa.

4. Familia este cea mai importantă.

Crește-o cu spiritul de familie pentru că e singura care îi va fi alături oricând, necondiționat. Apoi, la rândul ei va deveni o mamă la fel de bună ca și tine!

5. Mâncarea înseamnă bucurie.

Învaț-o să-și iubească trupul și să se bucure de fiecare bunătate pe care i-o pregătești. Este important să crească așa și să-și prețuiască sănătatea.

6. Să danseze.

Dansează tu când speli rufele, când dai cu aspiratorul, când te simți tristă, oricând. Fetița ta trebuie să știe că atunci când îi este greu are la îndemână ceva atât de ușor care o poate face fericită.

7. Gătește, curăța casa, organizează petreceri.

Învaț-o să facă asta numai dacă îi face plăcere, nu pentru că așa trebuie. Mai târziu îți va mulțumi.

8. Acasă nu e unde locuim, ci unde iubim.

Dacă îți educi fetița cu ideea asta, va ști mai târziu să nu facă niciun compromis, va ști să recunoască sentimentul de acasă și îi va fi bine.

9. Fetele bune nu sunt plictisitoare.

Tu vei prima femeie care îi va oferi un exemplu despre ceea ce trebuie să devină. Vor veni și zilele când își va dori să iasă în evidență, să fie cool pentru alții, însă învaț-o că oamenii cărora le pasă cu adevărat o vor aprecia așa cum e.

10. Plânsul poate fi o terapie bună.

Întotdeauna o porție bună de plâns poate fi cea mai bună terapie de descărcare a emoțiilor negative. Învaț-o că nu e nimic greșit în asta și că îi va fi bine să o facă.

11. Să fie prietenul pe care și l-ar dori să-l aibă.

E un fel de fii ceea ce vrei să primești, dar ceea ce trebuie să o înveți este că uneori e posibil să nu primească la fel de mult pe cât oferă, cu toate astea pentru sufletul ei va fi suficient să știe că a oferit tot ce putea. Va fi împăcată.

12. Viața reală este întotdeauna mai bună decât cea online.

Trebuie să recunoști și tu că trăim în era internetului, însă tu povestește-i cum era înainte. Stârnește-i curiozitatea, fă-o să-și dorească acele porții de râs între prieteni, arată-i cât de mult contează să te bucuri de un răsărit de soare fără să-l privească printr-un ecran al telefonului.

13. Nu există perfecțiune.

Sau cel puțin, nu aceea pe care o cer revistele. Perfecțiunea fiecăruia dintre noi este imperfectă, iar fetița ta trebuie să știe că e perfectă așa cum e.

14. Să fie recunoscătoare.

Faptul că s-a născut femeie este o bucurie. Fii tu exemplul de femeie pe care să-l urmeze, arată-i că nimic nu se compară cu sentimentul de mamă.

15. Oricând poate veni acasă.

Știi că va veni și ziua aceea când fetița ta va pleca de lângă tine, dar tu să-i spui că acasă va fi întotdeauna acasă pentru ea. Spune-i că ușa va fi mereu deschisă pentru ea. Și când îi va fi bine și când îi va fi rău.

Așa să-ți educi fetița și dacă vrei să completezi gândurile noastre, te rugăm să o faci!

Citește și ”Cum să ne păstrăm copiii aproape”, cartea care aduce în centrul atenției un nou fenomen: orientarea copiilor și adolescenților spre prietenii lor mai degrabă decât spre familia lor. Află cum să câștigi această bătălie! Detalii AICI.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()