Sexul copilului după calendarul chinezesc. La voi se potrivește?

Theodora Fintescu, redactor
baiat sau fata
Calendarul chinezesc pentru stabilirea sexului copilului se potrivește și la tine?

Calendarul chinezesc pentru stabilirea sexului copilului. Este ecografia singura modalitate de stabilire a sexului unui copil aflat încă în burtica mamei? Potrivit unui calendar folosit de vechii chinezi, care circulă în Social Media, și graficul de mai sus este o soluție ce merită încercată. La voi se potrivește?

Calendarul chinezesc pentru stabilirea sexului copilului a fost găsit într-un mormânt regal din apropiere de Beijng și este creditat cu o rată de success de 90% în stabilirea sexulului copilului.

Calendarul chinezesc pentru stabilirea sexului copilului

Calendarul, datând de acum mai bine de 700 de ani, poate fi văzut la Institutul de Ştiinţă din Beijing, China. Pentru chinezi, prezicerea sexului copilului era un lucru deosebit de important, mai ales în familiile regale, care aveau nevoie de un urmaş băiat pentru a păstra tronul în familie. Conform înţelepciunii chinezeşti, se pare că şansele cele mai ridicate de a avea un băieţel sunt dacă mama îl concepe în iulie și dacă ea are vârsta de 18, 20, 30 şi 42. Cele mai ridicate şanse pentru o fetiţă apar dacă concepeţi în aprilie, iar mama are 21, 22 şi 29.

Calendarul chinezesc pentru stabilirea sexului copilului. Cum se face testul

Ce ai de făcut? Pur și simplu potrivește vârsta ta la momentul concepției cu luna în care a fost conceput copilul, și apoi uită-te pe tabel să vezi dacă vei avea o fată sau un băiat. Dacă ai deja un copil, poți de asemenea să verifici acuratețea metodei aplicând aceleași coordonate.
Tabelul face furori în ultima perioadă pe rețelele de socializare, multe mămici testându-l pentru a vedea dacă este adevărat. Multe femei îl găsesc sigur, în timp ce altele îl iau doar ca pe o distractie sau „complet lipsit de sens”.

Oare va ghici și sexul copilului tău? Încercă și vei vedea:

Amniocenteza, rată de precizie 100%

Cât privește metodele științifice de stabilire a sexului unui copil, rata de succes diferă de la caz la caz. Amniocenteza, spre exemplu, este o metodă care are o rată a preciziei de 100%, dar care prezintă un risc secundar de pierdere a sarcinii. Se recomandă doar pentru depistarea unor eventuale malformații, nu ca metodă de identificare a sexului copilului.

Folosirea ultrasunetelor este mai sigură, dar este mai inexactă la stabilirea sexului fătului dacă este realizată cu mai puţin de 18 săptămâni înainte de sarcină. Un studiu publicat în 2011 în “Journal of the American Medical Association” a dezvăluit că testele care analizau sângele mamei pentru ADN fetal după şapte săptămâni pot dezvălui sexul unui băiat în mod corect în 95% din cazuri şi sexul unei fetiţe în mod corect în 98% din cazuri. În schimb, testele de urină sunt inexacte, având aceeaşi rată de succes în prezicerea sexului viitorului bebeluş ca aruncatul unei monede în sus.

Despre alte metode care îți spun dacă vei avei fata sau băiat dar și alte articole despre acest subiect, poți citi aici: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa