Povestea unui bărbat transgender, spusă de sora lui. ”Fratele meu a născut un copil”

transgender

Time.com a publicat un text intrigant, care a stârnit o serie de reacții contradictorii, despre un bărbat transgender, o persoană care s-a născut cu caracteristici anatomice feminine și care, în urma unui procedeu medical îndelungat, a ajuns să trăiască sub identitatea sa, de bărbat. Cu toate acestea, a născut un copil pe care îl și alăptează. Povestea a fost scrisă de sora lui și poate fi citită integral pe time.com.

”Fratele meu Evan, 35 de ani, s-a născut de sex feminin. La 16 ani s-a declarat a fi transgender, însă nu a încetat niciodată să își dorească un copil. Dorința i s-a îndeplinit”, scrie sora lui.

Când era în liceu, Evan a avut grijă de niște tripleți pentru a avea bani să meargă la școală. Și-a dorit, încă de la o vârstă fragedă, să devină părinte. La 19 ani și-a schimbat numele și a început o procedură fizică lungă, de schimbare de sex. Cu toate acestea, încă își nota în jurnal nume pentru viitorii lui copii: Kaya, Eleanor, Huxley.

Când doctorița l-a anunțat că în corpul lui s-a dezvoltat o sarcină, i-a mai spus că nivelul de progesteron din organism este mic, iar pentru dezvoltarea sarcinii acest hormon este esențial. A început să ia imediat pastile, mai ales că, înainte cu patru luni de confirmarea sarcinii, suferise un avort spontan.

Începutul transformării

”Americanii încep să fie deschiși ideii că te poți naște în corp de femeie, dar să simți că, de fapt, ești bărbat. Dar dacă te naști în corp de femeie, simți că ești bărbat dar vrei totuși să procreezi? Ce fel de bărbat ești? Întrebarea aceasta poate deranja. Îi poate face pe unii să se simtă inconfortabil. De aceea, atunci când am primit mesajul de la Evan, care anunța sarcina, am fost fericită pentru el, dar și înspăimântată. M-am întrebat ce vor spune străinii despre fratele meu cu barbă peste nouă luni. Și mă întrebam dacă va fi în siguranță”, mai scrie sora lui.

”În 2003 a început să ia hormonii de transformare și tot atunci m-a anunțat și pe mine că, de acum înainte, va trebui să mă adresez cu noul nume, Evan. În următoarele luni, am văzut cum corpul începe să i se modifice. A început să își învelească sânii cu o bandă. I-au dispărut șoldurile și i s-au dezvoltat mușchii pieptului. Dar, cel mai mult, m-au impresionat mâinile. Amândoi aveam mâini delicate, cu degete subțiri, iar ale lui au început să devină păroase”.

Perioada de tranziție a fost dificilă. Părinții l-au sprijinit, dar au fost destul de distanți. Se aflau în mijlocul unui divorț, după ce, la 50 de ani, tata i-a spus mamei că este gay. ”Eu și cealaltă soră a mea aveam parteneri femei, așa că am glumit atunci cu Evan și i-am spus că să fii gay nu este un lucru suficient de rebel în familia noastră, trebuia ca el să facă mai mult decât atât și să își schimbe sexul. Privind în urmă, regret această glumă”, scrie ea.

Înainte de sarcină, Evan își injecta hormoni o dată pe săptămână ca să scadă nivelul de estrogen și să crească cel de testosterone. A ales să nu facă operația de mastectomie masculinizantă (extirpare a sânilor, în termini populari), la care mulți bărbați trans recurg, din cauza faptul că este alergic la majoritatea antibioticelor. Dar și pentru că a știut că, într-o zi, s-ar putea să vrea să alăpteze. Așa că își bandaja bine sânii, ca să nu se vadă. Zicea că doare, dar că s-a obișnuit. Este la fel cum s-ar obișnui o femeie cu mersul pe tocuri”.

Cine este tatăl copilului

Pentru că Evan are ca partener de viață o femeie, pentru obținerea sarcinii s-a folosit un donator de spermă. A durat destul de mult. Prima încercare a fost cu cinci ani în urmă, dar fără succes. Acum trei ani, a mai existat o tentativă, și aceasta eșuată.

A început să facă tratament pentru stimularea ovulației și apoi a monitorizat-o cu atenție. Costurile pentru tratament, ecografii, inseminare s-au ridicat la 12.000 de dolari.

”La șase zile după nașterea bebelușului, am mers la Boston să îl cunosc. Când am ajuns, Evan tocmai îl alăptase. A deschis ușa îmbrăcat în pijama și purtând un sutien pentru alăptare. Mi-a dat nepoțelul în brațe, însă, pentru că încă îi era foame, a început să plângă. I l-am dat înapoi, iar el ne-a făcut semn să ne așezăm la masă și a început iar să îl alăpteze. Evan ne-a povestit momentul nașterii. El și partenera lui au ajuns la spital după miezul nopții și, în drumul lor, s-au întâlnit cu o asistentă. <Vă puteți imagina ce era în mintea ei? Vedea un bărbat și o femeie mergând spre maternitate. Femeia căra o valiză, un rucsac și un dosar. Iar bărbatul nu avea nimic altceva decât o minge mov de yoga și, tot făcând câte un pas, o sprijinea de perete, se lăsa pe ea și se văita>”.

Redacția TOTUL DESPRE MAME a ales să publice acest text cu informații și imagini pe care unele mame le-ar putea cataloga drept revoltătoare, pentru a arăta cât de departe poate ajunge dorința de a procrea. Nu am vrea ca acest text să incite la respingere și ură, vrem să arătăm că lumea se schimbă și că, vrem, nu vrem, se nasc copii în familii atipice.   

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()