Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti celebrează diversitatea culturală

Scoala Americana Totul despre mame
Școala Americană Internațională din București celebrează diversitatea culturală de sărbători
Scoala Americana Totul despre mame
Școala Americană Internațională din București celebrează diversitatea culturală de sărbători

Sărbătorile de iarnă sunt marcate și la AISB

Școala Americană Internaţională din Bucureşti (AISB) celebrează în această perioadă sărbătorile de iarnă printr-o serie de evenimente ce își propun să prezinte specificul internaţional și tradiţiile de Crăciun ale fiecărei comunităţi din cadrul școlii și să susțină cauze alături de care sunt elevii și profesorii an de an. Comunitatea AISB, formată din peste 500 de familii din 56 de țări, este, astfel, invitată să celebreze frumusețea diversității, în timp ce îi încurajează constant pe elevi devină cetățeni responsabili față de societatea în care trăiesc.
“Prin toate activitățile pe care le organizăm la AISB în luna decembrie, dorim să îi încurajăm pe elevii noștri să aprecieze diversitatea și să realizeze frumusețea conturată de diferențele dintre noi. Dorim, de asemenea, să fim alături de cei în nevoie prin toate proiectele pe care le desfășurăm în această perioadă. ‘The Giving Tree’ este, de exemplu, un proiect foarte popular în comunitatea AISB: parinții, elevii și profesorii sunt invitați să aleagă din pomul de Crăciun un ornament ce le va indica dorințele unor copii, de sărbători. Cadourile lor vor ajunge la Asociația Pavel, Touched Romania și Sf. Dimitrie”, a declarat Cătălina Gardescu, Director de Admiteri și Relații Externe al Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti.

Târgul de Artizanat, prilej de observare a altor culturi

Un prim eveniment organizat de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti a fost Târgul de Artizanat, derulat pe 10 decembrie, în cadrul căruia membrii comunităţii şcolii au avut ocazia să-şi împărtăşească culturile diferite, arta şi tradiţiile meşteşugăreşti. Cu o tradiție de 8 ani la AISB, Târg al Artizanilor reprezintă o ocazie excelentă de a admira obiecte tradiționale, confecționate manual în mai multe țări, precum și o oportunitate de a contribui la diverse acțiuni caritabile. Pentru câteva zile, pe holurile școlii s-au instalat artizani din România (covoare tradiționale de la Suceava, săpunuri naturale de la Vălenii de Munte, bijuterii confecționate manual, ceramică din Brașov etc.), dar și mâncăruri din India, Africa de Sud, Israel, Italia, fotografi canadieni, designeri vestimentari francezi, pakistanezi și mulți alții. Alături de aceștia au fost reprezentate numeroase organizații non-guvernamentale, precum Fundația Tedi și Copiii, Touched România, Second Chance România, Asociația P.A.V.E.L., Our Lady of Mercy, Atelierul MIA, Fundația Inocenți, Light Into Europe, Hope for Health, Help the People, Asociatia M.A.M.E. și Ateliers Sans Frontieres, care au avut astfel posibilitatea să comercializeze obiectele confecționate în beneficiul celor pe care îi sprijină.

Tradițiile religioase diverse vor fi marcate la Festivalul Luminii

Urmatoarea actiune ce va marca atmosfera magică a Crăciunului la Școala Americană Internaţională din Bucureşti va fi Festivalul Luminii, ce va avea loc între 15 și 16 decembrie, la sediul instituției de învățământ. Elevii aduc la școală, cu bucurie și mândrie, propriile tradiții religioase, pe care le împărtășesc cu colegii, profesorii și comunitatea de parinți și vizitatori. Toți se vor bucura de sărbătoarea La Posada de origine Mexicană, de Santa Lucia, provenind din Suedia, de Diwali, sărbătoarea luminii în India, descrieri ale Ramadanului cu frumoasele felinare, sărbătoarea Presepio din Italia, Menorah și pomul dorințelor din Israel, lumânările de advent din Germania, un imens pom de Crăciun ridicat de reprezentanții SUA și Canada.
Organizația de părinți va contura un traseu în holul principal, unde va fi reprezentată fiecare tradiție. Împreună cu clasa lor, pe rând, copiii vor face un tur magic și vor afla despre fiecare tradiție religioasă în parte şi despre diversitate prin jocuri, întrebări distractive, povești citite lângă brad și cadouri.

“În fiecare an, pregătim decorațiuni tradiționale și povești pe care să le spunem copiilor care trec pe la fiecare masa pentru a asculta și a se lăsa purtați în această lume magică. Personalul școlii, de asemenea internațional, intră în rolul diverselor personaje. Copiii iubesc poveștile, fiind încântați de Festivalul Luminii”, a declarat Fabiana Papastefani-Pezzoni, Președinta Organizației de Părinți și Profesori a AISB, organizatoarea acestor evenimente.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()