Şi mama e un animal!

Raluca Dumitrică
mamele-sunt-animale-totul-despre-mame

5 situaţii în care mamele pot fi comparate cu animalele din jur

Disclaimer: acest text nu îşi propune să jignească în niciun fel nici mamele, dar nici necuvântătoarele de lângă noi.

Acest text își propune să ne inspire să ne lăsăm şi noi din când în când pradă instinctelor care nu fac altceva decât să întărească legatura dintre noi şi viţeluşii, maimuţicile, puişorii şi pisoiaşii noştri! 

1. Mama – vacă

Sau văcuţă, depinde în ce dispoziţie este interlocutorul. Acest apelativ se rosteşte pe tonuri drăgălaşe, pentru a accentua faptul că mama este furnizor de lapte. Adevărul gol-goluţ este că da, mama este un astfel de furnizor. Laptele ei este cel mai bun aliment pentru bebeluş şi nimic nu este mai firesc decît o mamă care alăptează.

2. Mama – maimuţă

Pe asta am auzit-o chiar ieri, pe stradă, iar cel care a rostit-o cu aparent umor a fost un domn care a şi atins-o (delicat) de picior pe mezina mea, aflată în acel moment în braţele mele. „Ia uite, fetiţă mare care stă la mama în braţe! Păi ce, sunteţi o familie de maimuţe? Numai maimuţa stă cu cogeamite puiul în braţe! Dă-te jos, că e ruşine!” Din fericire, râsul în hohote al fetiţei m-a împiedicat să-i trag un perdaf domnului cel băgăreț şi am plecat cât mai repede din preajma sa, fără să îi mai explic beneficiile purtării copiilor.

3. Mama – uliu

Aici se înscriu toate acele mame protective ce vor să-şi ştie în permanenţă copilul în siguranţă fizică şi afectivă, dar şi mamele cărora le este teamă că povestea cu drobul de sare să nu cadă din carte fix în viaţa reală. Dar dacă ne gândim la toată perioada de mămicenie, cine nu s-a lovit vreodată de astfel de momente de vigilenţă şoimească? Cine? Da, ştiam eu 🙂

4. Mama – găină

De fapt, mama cloşcă, aşa că nu aducem în discuţie aici vreun caz de mamă temătoare şi nesigură pe ea (nici nu există astfel de mame, vă spun!) Mama – cloşcă este acea mamă care, mânată de cele mai bune intenţii posibile petru copilaşul său, se dovedeşte a fi poate mult prea cocoloşitoare decât celelalte mame. Se spune că mamele de băieţi se înscriu cel mai des în această categorie în care mama e un animal, dar asta nu înseamnă că mamele de fete nu sunt ferite de caracterizare. Dar, potrivit psihologilor, atâta timp cât cloşca nu îşi întinde aripile mai departe de perioada copilăriei, nu sunt motive de îngrijorare, aşa că nu vă temeţi de răsfăţ!

5. Mama – pisică

Am auzit-o şi pe asta şi n-avea legătură cu viclenia atribuită felinelor. E drept, nu mi s-a spus chiar mie, ci unei mămici de pe plajă care îşi hrănea copilaşul la sân sub intimitatea unei umbrele mari şi răcoroase şi care stătea confortabil întinsă pe o parte, într-o atât de relaxantă poziţie de alăptare. Trimiterea la mămica unor pisoiaşi a fost făcută de un cuplu de pensionari aflaţi nu departe, contrariaţi de „lipsa de pudoare, respect şi evoluţie” a mamei cu pricina. Din fericire, mămica ori n-a auzit, ori a ignorat cu eleganţă comparaţia, iar bebeluşul şi-a văzut mai departe de masă, adormind fericit și mulțumit de „lipsa de evoluție” cu care era tratat.

După toate astea, am o singură concluzie: toate mamele de pe pământ îşi iubesc puiuţii şi nu ştiu cum sa le fie aproape cât mai mult timp şi în cât mai multe feluri.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa