6 motive pentru care mergem la Michael Thompson

TOTUL DESPRE MAME
Michael Thompson Romania Totul despre mame

6 motive pentru care merită să-l întâlnim pe Michael Thompson, PhD

Michael Thompson Romania Totul despre mameGyörgy GÁSPÁR, psiholog clinician și psihoterapeut integrativ, ne spune care sunt cele mai importante lucruri pe care le vom afla la Conferințele Michael Thompson în România, pe 21-22 septembrie. 

Michael Thompson este doctor în psihologie, terapeut specializat pe familii și copii și autorul sau co-autorul a 9 cărți care au în prim plan prieteniile şi cruzimea socială în copilărie, viaţa emoţională a băieţilor, aspectele psihologice ale vieţii şcolare ale copiilor, impactul taberelor şi excursiilor asupra dezvoltării copiilor, precum şi tensiunile care apar în relaţiile dintre părinţi şi profesori.

 

Motivele pentru care voi participa la Conferințele Michael Thompson

În calitate de psiholog clinician și psihoterapeut de familie și cuplu, sunt dornic să ajut cât mai mulți oameni pentru ca relațiile acestora să fie o sursă de satisfacții și vindecare a rănilor emoționale. Sunt pasionat de psihoterapia validată științific și de cercetările de specialitate. Din fericire la nivel mondial există mulți experți în domeniu, care prin efortul pe care-l depun sunt o sursă inepuizabilă de inspirație și sugestii pentru munca mea. În această categorie se include și psihologul Michael Thompson care pe 21-22 septembrie va susține o serie de conferințe în București. Mulți părinți m-au întrebat de ce merită să participe la conferințele lui Michael Thompson, de ce este el mai valoros decât alții? În mod constant răspunsul meu a fost: deoarece abordează o serie de subiecte unice și oferă  numeroase sugestii validate științific.

Dar mai exact despre ce ne va vorbi Michael Thompson?

 

1.       Cum creștem copii responsabili

Tot mai mulți părinți din România sunt conștienți de importanța relației de atașament și sunt gata să creeze o bază de siguranță pentru copilul lor, însă, pentru o dezvoltare armonioasă copilul are nevoie și de un cadru bine definit. Doar atunci când există securitate și încredere îi putem cere unui copil să-și asume responsabilitatea pentru a urma un sistem de reguli în mod consistent. Cum poate un părinte să asigure consistență și cum poate să comunice cu copilul despre importanța responsabilităților? Ce ne arată studiile de specialitate despre parenting-ul democratic, autoritar și permisiv? Care dintre aceste stiluri de parenting facilitează creșterea unui copil competent? Sunt doar câteva dintre întrebările la care ne va răspunde prof. Thompson în prima parte a conferințelor din 21-22 septembrie.

 

2.       Băieții sunt salvarea pentru o societatea mai empatică

Probabil că adesea v-ați pus întrebări de genul: Ce nu este în regulă cu fiul meu? De ce nu se poate adapta la școală? De ce este atât de violent? Cum pot să-mi cresc cel mai bine băiatul? Din fericire, în lumea științifică, în ultimii ani s-a făcut tot mai multă lumină în ceea ce privește educația socio-emoțională a băieților. Despre cum putem redefini masculinitatea, despre cum îi putem ajuta pe băieți să devină ceea ce sunt meniți să devină și mai ales despre cum îi putem sprijini în primii ani de școală și pe parcursul adolescenței ne va vorbi psihologul Michael Thompson sâmbătă (21 septembrie) în a doua parte a zilei.

 

3.       Tații contează

Fără doar și poate familia este extrem de importantă în primii ani de viață ai copilului și la fel de importantă rămâne pe tot parcursul adolescenței. Mamele sunt supranumite în mai multe cărți de specialitate ca fiind protectoarele relațiilor familiale. Dar ce facem cu tații? Când și cum își pot face ei resimțită prezența în viața copilului? Care este valoarea adăugată pe care o aduce un tată în viața copilului și mai ales care sunt acele lucruri pe care doar tații le pot face? Despre toate aceste subiecte extrem de importante ne va vorbi Michael Thompson în cadrul unui mic dejun cu tăticii.

 

Prieteni buni, dusmani aprigi Michael Thomspon Romania4. Prieteni buni, dușmani aprigi 

Importanța prieteniei în viața copilului este indiscutabilă cu toate acestea foarte puțini experți în parenting au ales să dezbată în amânunt acest subiect. Adeseori am întâlnit părinți care se îngrijorau pentru că copiii lor nu sunt suficient de populari sau pentru că nu știu cum să-și sprijine copiii în dezvoltarea abilităților sociale. Studiile psihologice ne arată că fenomenul de cruzime socială este unul dintre cele mai sensibile subiecte pentru adulți atunci când vine vorba despre creșterea sau educația copiilor. Sunt tot mai multe cazurile de cruzime socială, în școlile din România, și tot mai mulți profesori mă întreabă: Cum le putem face față? Cum putem proteja copiii în clasă? Michael Thompson este unul dintre experții în domeniu care vine cu sugestii foarte bune referitor la managementul problemelor sociale în școli și care îi ajută pe părinți să înțeleagă, că nu popularitatea ne face echilibrați și sănătoși relațional, ci relațiile de prietenie ne asigură supraviețuirea și prosperitatea în primii ani de școală și pe tot parcursul procesului educațional.

 

5.       Cum ne ajutăm copilul să aibă succes în viață

Stresul inundă adesea nu doar viețile părinților, dar și ale copiilor. Nu rareori, ca psiholog, am constatat că părinții au o oarecare tendință de a uita cum este să fii copil, care sunt nevoile și provocările unui adolescent. Dincolo de repetatele răfuieli pentru calificative și note, este foarte important ca părinții să înțeleagă că succesul în viață este asigurat de trei factori cheie: conectare, recunoaștere și un sentiment de auto-control. Pentru a afla cum îi putem ajuta pe copii să găsească aceste elemente în cât mai multe domenii ale vieții este important să participăm la întâlnirile cu Michael Thompson.  

 

Conferinta Michael Thompson Romania Totul despre mame6.       Părintele,  o mare provocare

La Conferințele lui Michael Thompson sunt așteptate și cadrele didactice, respectiv specialiștii în sănătatea mintală a familiei și a copilului. Studiile clinice ne arată că 95% dintre părinți sunt iubitori și adesea îngrijorați pentru starea de bine a copilului lor. Însă chiar și cel mai conștient părinte poate deveni uneori anxios și furios atunci când copilașul său este într-un pericol real sau imaginar. Ce facem atunci? Tot din realitatea științifică știm că 5% dintre părinți se pot confrunta cu tulburări serioase de sănătate mintală ceea ce face ca interacțiunea cu ei să fie plină de provocări și adesea extrem de frustrantă pentru cadrul didactic sau pentru specialistul în sănătate mintală. Dr. Thompson ne va da sugestii pentru o mai bună colaborare cu părintele care se implică uneori în comportamente agresive, anxioase sau de negare.

 

 

 

Michael Thompson va ține pe 21-22 septembrie o serie de conferințe la București. Autorul bestseller-urilor “Prieteni buni, dușmani aprigi – Să înțelegem viața socială a copiilor” și “Crescându-l pe Cain”, ambele în curs de apariție la Editura Herald, le va vorbi părinților despre viața socială a copiilor, prietenii, popularitate și fenomenul de agresivitate, cu accent pe abordarea vieții emoționale a băieților și rolul tăticilor în acest context.

Înscrieri aici: http://www.michaelthompson.ro/contact/

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa