Mami, oprește-te din țipat! Numără, dansează, cântă, dar nu țipa!

Iulia Mirică
tipat mama

Țipatul. Pare soluția perfectă, dacă îl cauți pe cel mic la petrecerea unui prieten. Dar nu e deloc o idee bună pentru a-ți exprima dezamăgirea atunci când partenerul tău a greșit tipul de scutece pe care trebuia să-l ia. Și nu e niciodată benefic să țipi la copilul tău.

Când ajungi la marginea răbdării sau te frustrezi peste limită, invariabil, țipi. Însă nu este bine pentru nimeni. Uite ce se poate întâmpla dacă renunți la țipete pentru o săptămână!

1. Dacă rămâi calmă, te ascultă copiii.

Sigur, probabil că vor fi destul de confuzi la început. S-ar putea să se uite unul la altul, apoi prin cameră, să vadă dacă este vreo cameră ascunsă, să-și dea seama dacă au fost păcăliți. Dar îți vei da seama că vor înțelege mult mai bine rugămințile pe care le dai, fără să țipi.

2. Nu se supără nimeni dacă îi rogi pe cei mici să-și strângă jucăriile.

Probabil pentru că vena gigantică de pe fruntea ta nu mai există, cei mici nu vor mai vedea ca pe o pedeapsă faptul că îi rogi să-și strângă jucăriile.

3. Țipetele se pot transforma în mișcări de dans și zgomote ciudate.

Când simți că îți vine să țipi, poți să începi să dansezi și să scoți tot felul de sunete, pentru a-ți descărca nervii. Iar festivalul acesta al nervilor, transpus în alte reacții, s-ar putea să îi amuze teribil pe cei mici.

4. Copiii sunt receptivi la scuze.

„Este în regulă, mami”, s-ar putea să auzi. „Data viitoare, trebuie doar să ne rogi cu vocea normală.” Copiii mici sunt foarte iertători și te ajută cu adevărat să pui în aplicare schimbările.

5. Vei respira adânc.

S-ar putea să fie nevoie să inspiri și să expiri atât de tare, încât te poți pregăti pentru vreo olimpiadă de înot.

6. Vei număra mult.

Vei număra până la 10. Vei număra până la 20. Uneori, copiii tăi vor număra cu tine și vor inventa un dans, pentru a nu se plictisi. Vei număra încet și cu înverșunare. Vei număra ca o persoană nebună sau ca un om de știință supărat că nu îi iese experimentul.

7. Vei aborda altfel problemele.

Când simți că frustrarea începe să se ducă spre țipat, poți sta în genunchi și privi piticii în ochi, explicându-le exact ce îți dorești de la ei. Ei, la rândul lor, s-ar putea să-ți spună că ai ochii frumoși și să te ia în brațe. Cum mai poți țipa ca răspuns la drăgălășenie?

8. Vei părăsi încăperea.

În unele momente, ai nevoie de o cameră liniștită pentru a te calma. Trebuie să îți dai seama de ce nu funcționează țipetele la copii și care este cea mai ușoară metodă de a te înțelege cu cei mici.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa