Ponturi despre fericire, la Serile TDM cu Carlos L’Abbate

Raluca Dumitrică
carlos-l'abbate-totul-despre-mame

Fericirea este o stare pe care mulţi dintre noi o găsim pentru o scurtă perioadă de timp, o ţinem strâns lângă noi, dar de cele mai multe ori ne scapă printre degete. Iar aşa ajungem să tânjim şi mai mult după ea. La Serile TDM de iunie, găzduite de Librăria Humantas de la Cişmigiu, am aflat de la Carlos L’Abbate, instructor de Yogilates la Yogilates.ro, ce anume este fericirea şi cum putem să o păstrăm mai mult în viaţa noastră.

Green Sugar, un îndulcitor altfel

Seara a început cu o prezentare Green Sugar, susţinător al evenimentului. Prezentarea a fost făcută de Farmacist Primar Olguţa Giurgea de la Laboratoarele Remedia. Aceasta le-a vorbit părinţilor aflaţi la eveniment chiar despre Green Sugar, un îndulcitor natural ce are în compoziţie extract de Stevia Rebaudiana de înaltă puritate şi eritritol. Utilizarea acestui extract de frunze de stevia în produse alimentare şi băuturi este recomandat pentru toate persoanele, inclusiv copii şi femei însărcinate.

Îndulcitorul are zero calorii, zero indice glicemic, e de origine naturală şi pe bază de plante. El e potrivit pentru diabet zaharat şi pentru întreaga familie şi e stabil din punct de vedere termic, fiind ideal pentru gătit. Un alt avantaj al său este că nu produce carii. Pentru demonstrarea acestor afirmaţii, Green Sugar i-a invitat pe părinţi şi pe copii la un candy bar în care erau prăjituri îndulcite cu acest îndulcitor şi limonadă.

Carlos L’Abbate ştie ce e fericirea

Seara a continuat cu prezentarea invitatului principal, Carlos L’Abbate. Aceasta a avut ca punct de pornire cartea „Ghidul Headspace pentru mâncatul conştient. Mindfulness la masă”, de Andy Puddicombe. Carlos şi-a început discursul prin încercarea conturării fericirii. Întrebându-i pe cei prezenţi dacă fericirea este o mărire salarială sau o ascensiune profesională, o întâlnire cu un om drag sau o cină bună, nişte complimente primite ori un articol nou vestimentar, invitatul serii a accentuat că niciuna dintre toate aceste senzaţii nu este adevărata fericire.

Fericirea este atunci când avem o linişte sufletească, când suntem satisfăcuţi, împliniţi, liberi, pozitivi, în armonie şi mulţumiţi. Iar, pentru că avem impresia că liniştea această sufletească vine dintr-o securitate financiară, recunoaştere socială, control, iubire şi plăcere, ajungem, de fapt, să ne dăm seama că nu suntem deloc fericiţi, chiar dacă bifăm ceea ce ne-am dorit. Partea proastă este, aşadar, căutarea fericirii în exterior, în lume, când, de fapt, fericirea se găseşte în noi înşine.

Cum găsim liniştea sufletească

Carlos L’Abbate a mai spus că liniştea sufletească este o stare pe care o putem găsi apelând la surse exterioare şi surse interioare. Cele care ţin de exterior sunt adoptarea unui stil de viaţă sănătos, respiraţia corectă, îmbunătăţirea posturii, practicarea unui sport, somnul suficient, reconectarea cu esenţa noastră. Sursele interioare sunt înţelegerea propriei minţi, savurarea momentului şi trăirea de zi cu zi, pur şi simplu.

Activitatea fizică joacă un rol important în reducerea şi prevenirea efectelor stresului. Putem practica Yoga, Tai-Chi, Pilates sau orice alt fel de activitate fizică care integrează corpul şi mintea într-un tot unitar. Respiraţia este la rândul ei foarte importantă şi înseamnă mult mai mult decât a-i da corpului oxigen şi a-l ajuta să elimine reziduurile. Respirând corect, ne vom creşte vitalitatea fizică şi psihică.

De mare ajutor sunt şi practicarea unei activităţi care relaxează mintea. Pictatul, desenatul, cântatul la un instrument, ascultatul muzicii, grădinăritul, îngrijirea animalelor, petrecutul timpului alături de familie şi copii, înotul sau alergatul intră aici.

BioCorner, produse pentru un stil de viaţă sănătos

Seara s-a încheiat cu prezentarea BioCorner, cel de-al doilea susţinător al evenimentului nostru. Invitatul companiei a fost nutriţionistul Dumitru Bălan, care a discutat despre alimentaţia sănătoasă în familie. Acesta a venit cu tot felul de exemple din practica sa profesională, exemple ale unor persoane suferinde de diferite afecţiuni şi a căror stare de sănătate s-a ameliorat după schimbarea alimentaţiei. Părinţii au putut testa câteva alimente aduse de BioCorner, aflând mai multe şi despre gama de produse. Acestea au fost expuse intr-un raft cu alimente special adus pentru eveniment.

Atelierul pentru copii a fost susţinut de echipa Learning Hub, condusa de Lucia Radu-Simota. Aceasta a reușit să îi atragă pe copii într-o serie de activități năstrușnice, ce le-au adus bună dispoziție.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Alexandra Dincă

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa