Simona Dragomir: ”Chiar am fost un copil fericit!”

 Simona Dragomir despre viața de părinte

Simona Dragomir realizează “Bună dimineața, Sănătate!” la Antena 1 (în cadrul emisiunii “Neata’ cu Răzvan și Dani”) și “Trăiește sănătos cu Simona” la Itsy Bitsy FM. Fiind mamă a doi copii, Simona are la fel de multe întrebări ca și telespectatorii și ascultătorii ei. Împreună cu cei mai buni specialiști, ea caută zilnic răspunsuri potrivite la tv și radio, cât și online, pe neatza.a1.ro/info-medical/ , www.itsybitsy.ro și www.traiestesanatoscusimona.ro.

5 întrebări despre copii, copilărie, fericire și momente dificile

Ce ai învățat de la copiii tăi? Ai avut vreo revelație de când ești părinte?

Simona Dragomir:  Am învățat să am mai multă răbdare… sau, mai bine zis, să încerc să am mai multă răbdare. Să fii părinte nu este ușor deloc, dar este atât de frumos!

 Ce faci când simți că explodezi? De unde să îți găsești resurse să nu explodezi, totuși? 

Simona Dragomir: Nu e simplu… Mai ales atunci când ești mereu contra cronometru, iar ei nu înțeleg că acum trebuie să facem asta și nu cealaltă. Îmi propun de fiecare dată să nu explodez, dar recunosc că nu reușesc întotdeauna. Offf!  Sau seara, când vine ora de culcare… Atunci Rebecca și Marc mai vor ceva de mâncare sau vor să mai facă ceva, să mai stea puțin. Cred că acestea sunt momentele noastre critice, la care trebuie să am grijă și să nu izbucnesc, să nu intru cu ei în conflict. Am învățat că e mai bine să mă stăpânesc, altfel, tot eu sunt cea care regretă. Nu-mi place să îi văd triști, agitați, cu lacrimi în ochi… Oricum, sunt o mămică norocoasă, am copii cuminți! 🙂

 Care e punctul tău slab în relația cu copiii? Dar punctul forte?

Simona Dragomir: Punctul meu slab… nu prea știu să spun NU. Punctul meu forte? Nu îi păcălesc, le explic orice situație, mă țin de cuvânt atunci când le promit ceva, încerc să îi stimulez în tot ceea ce fac. Îi iubesc atât de mult !

Ce lucru din relația ta de ieri cu părinții tăi nu vrei să se repete în relația  de azi cu copiii tăi?

Simona Dragomir: Am avut o copilărie atât de frumoasă! Așa că îmi doresc din tot sufletul să le pot  oferi copiilor mei, măcar tot atât de mult cât mi-au oferit mie părinții mei. Mama și tata,  vă iubesc și vă mulțumesc din tot sufletul pentru copilăria  pe care am avut-o! Chiar am fost un copil fericit! Și încă mai sunt, am cei mai buni părinți!

 Cum arată fericirea în casă  la voi?

Simona Dragomir: Faptul că Dumnezeu  a vrut să fim împreună, că eu, soțul meu-Rareș, copiii, rămânem împreună la bine și la greu, că suntem sănătoși, că ne iubim, că nu putem sta unii fără ceilalti…  cred că asta înseamnă fericirea!

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()