Situaţii când mamele nu trebuie să-şi ceară scuze

Mamele nu trebuie să-și ceară scuze

Ţi s-a întâmplat şi ţie să crezi că greşeşti, deşi încerci din răsputeri să le rezolvi pe toate astfel încât copilului să îi fie bine? Bine este să ştii că există situaţii când mamele nu trebuie să-şi ceară scuze, indiferent că se simt vinovate. Noi îţi spunem care sunt acestea.

Mamele nu trebuie să-şi ceară scuze: că ați întârziat la locul de joacă

Se ştie cât de greu este să te pregăteşti să pleci cu copilul într-un loc anume (mai ales dacă trebuie să îl îmbraci cu hainele groase de iarnă). Important este să nu uiţi că persoanele care contează vor înțelege că ai întârziat câteva minute. Nu poţi mereu să controlezi momentele în care copilul face o criză în timp ce îl îmbraci, de câte ori este mofturos când vrei să-l scoţi din scaunul de maşină sau când vrei să-i pui pantofii şi el nu stă locului, arată www.creativechild.com. De multe ori, dimineţile par mai lungi decât sunt, iar dacă cineva nu înţelege de ce ai întârziat 10 minute înseamnă că nu are copii.

Că nu eşti machiată

Îngrijirea copilului îţi ocupă toată ziua, iar asta chiar este dovadă de putere şi de iubire. Deja te consideri norocoasă dacă apuci să termini de mâncat din farfurie, nici nu mai vorbim de aplicarea fondului de ten sau a rimelului. O altă situaţie când mamele nu trebuie să se simtă jenate este atunci când poartă un tricou șifonat sau au părul în dezordine, după ce micuțul s-a jucat artistic în el.

Mamele nu trebuie să-şi ceară scuze că este copilul bolnav

Trebuia să te întâlneşti cu o prietenă pe care nu ai mai văzut-o de mult timp, dar ai anulat totul în ultimul moment. Copilul a început să tuşească și, mai nou, îi curge şi nasul, aşa că întâlnirea rămâne pe altă dată. Cu siguranţă, prietena o să fie dezamagită, dar asta nu înseamnă că trebuie să îţi ceri scuze ori de câte ori vorbeşti cu ea. Nu poţi să controlezi faptul că micuţul s-a îmbolnăvit şi nici nu trebuie să te simţi vinovată pentru asta.

Că nu doreşti să ieşi pe afară

Ai auzit că lucrurile se vor schimba radical din momentul în care ai copil, dar niciodată nu te gândeşti că atât de mult. Prietenele tale au planificat o seară doar pentru voi, dar tu nu ai reuşit să ajungi, deşi ai avut intenţia, mai ales că te simţi mai obosită decât erai înainte să mergi la culcare. Nu e ca şi cum nu ai vrea să ai energia necesară ca să ieşi cu ele, dar preferi să îţi păstrezi fiecare strop de energie pentru puiul tău. Iar pentru acest lucru trebuie să te simţi mândră, în nici un caz să îţi ceri scuze.

Că faci ce crezi tu că e mai bine pentru copil, chiar dacă nu e toată lumea de acord

Indiferent cum faci tu lucrurile care părinte, mereu o să se găsească persoane care să îţi atragă atenţia că greşeşti când vine vorba de copil. Ai încredere în ceea ce simţi şi nu ezita să procedezi aşa cum îţi spun instinctele. Te descurci de minune şi oricum faci mereu ce crezi că este mai bine pentru micuţ. Nu trebuie să te laşi pradă criticilor din jur şi nici să-ţi ceri scuze pentru modul în care decizi să faci lucrurile pentru copilul tău.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()