Top trei priorități de mamă: sănătatea copilului, timpul cu el și fericirea lui

Magda Popescu
priorități

Maternitatea ne schimbă viața, și, se pare, și lista de priorități. Revista spaniolă consumer.es a publicat un studiu european care arată că principalele preocupări ale mamelor sunt legate de bunăstarea copiilor lor și de timpul pe care-l petrec împreună.

Studiul ”Ce contează pentru mamele din Europa” a fost realizat de către delegația europeană a Mișcării Mondiale a Mamelor și a implicat mai mult de 11.000 de femei din 16 țări europene.

Starea de sănătate a copiilor – pe primul loc

Pentru mame, este vital ca cei mici să fie sănătoși. O răceală, o infecție sau o contuzie mică sunt probleme care apar des la cei mici și care, în general, au o recuperare rapidă. Cu toate acestea, teama că un copil poate suferi de o boală gravă sau are un accident este întotdeauna prezentă în inima unei mame. Este un sentiment care persistă întreaga viață, spun specialiștii, cu care o mamă trebuie să se obișuiască să trăiască. Protejarea excesivă nu aduce liniște, din contră, poate avea efecte negative asupra dezvoltării copilului.

Timpul petrecut alături de cei mici nu este niciodată suficient

90% dintre mame își doresc ca ele să fie cele care au grijă de copiii lor în anumite etape ale vieții sale. Cu toate acestea, trei din patru mame recunosc, de asemenea, că doresc să aibă și o carieră. Este eterna luptă pentru echilibrul dintre viața profesională și cea familială. Este mai mult o alegere personală, acolo unde este posibilă. Este adevărat, însă, că timpul de calitate petrecut de mamă alături de cei mici aduce doar beneficii în dezvoltarea emoțională a copiilor.

Totul pentru fericirea copilului

Fericirea copiilor este una dintre principalele preocupări ale unei mame, așa cum reiese din studiul european. O preocupare care ar putea deveni o problemă atunci când anxietatea crește. Sănătatea emoțională în timpul copilăriei influențează în mod semnificativ viața de adult și poate fi decisivă în alte domenii, cum ar fi cele academice. Uneori, mamele confundă dorința de a-i face fericiți cu permisivitatea. Fericirea nu se bazează pe permisivitate. Cei mici sunt mai fericiți într-un mediu în care relațiile sunt armoniase și limitele, blând impuse, există.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa