5 motive pentru care trebuie să îți placă iarna

Iarna, la zăpadă
Iarna, la zăpadă
Iarna, la zăpadă
Iarna, la zăpadă

5 idei de activități care ne vor face să îndrăgim iarna

Dacă și tu faci parte din categoria celor care se deprimă patru luni pe an, cam cât durează la noi iarnă, îți dăm o veste bună: există și soluții care să te inspire să ieși din casă. Și mai mult, să te simți și bine.

1. Ieși mai repede afară!

Când cei mici se uită cu jind pe geam la cei mai mari care se bulgăresc și fac oameni de zăpada în față blocului și te roagă să îi scoți afară și pe ei, nu se face să îi refuzi. (Deși știm că așa ai prefera!) Echipează-te cu cele cinci straturi de haine de iarnă și ieși la o tură de bulgareala cu gașca de la bloc. O sesiune de joacă în zăpadă, chiar și una forțată, secretă endorfine, și deci, o stare de bine pentru toată familia. Dintr-odată, te vei simți mai dispusă să te joci mai mult cu cei mici, sau chiar să le faci câte un desert la fiecare masă. Pe încercate, parol!

2. La țară, la derdeluș

Dacă nu te-ai mai dat cu sania de douăzeci de ani, acum e momentul să recuperezi!

Se iau copilul, soțul și mașina, o săniuță clasică și se caută un deal plin de zăpadă, la țară sau în afara orașului. Se găsește cel mai nins deal, deși afară sunt deja 5 grade, se urcă până în vârf și se dau ture peste ture cu sania. Când te auzi că mai vrei încă o tură, și încă o tură, realizezi cât de dor îți era de săniuș. După o oră, în drum spre casă, se mai caută ulița cea mai înghețată din sat, și se mai dau câteva ture de bob, după care se bifează somnul de amiază lângă cel mic.

3. Soluția pentru leneși

Se ia un bunic mai comod, ori o mamă nesportivă, ori un tată friguros, dar aventuros, se duc în parcul  de distracții din centrul orașului și se planifică câteva ture cu bobul, cu trenulețul care zboară sau cu roller-coaster-ul. Da, da, chiar și pe -5 grade. Copiii vor fi cei mai încântați că își văd rudele vesele și dispuse să se mai dea de câteva ori, iar adulții se vor lăuda o lună de zile cunoștințelor cu ispravele lor.

4. Cel mic pe schiuri

S-ar putea că lui să nu îi placă din prima, însă tu sigur te vei simți bine când o să vezi o mogâldeață ținându-și echilibrul pe schiurile mai mari decât el, mai ales dacă tu nu ai practicat deloc schiul în copilărie. Deși efortul cel mai mare o să fie făcut de cel mic, ai grijă la febră musculară pe care o poți contracta de la atâta zâmbit. Se pare că ești o nouă  specie zâmbăreață de părinți pantofari pe pârtia de schi, care-și pozează, aplaudă, ovaționează copiii aflari la cursuri.

Bonus: ai parte de aer curat de munte și stare de bine, chiar dacă durează maximum o oră.

5. Iarna e frumoasă șivăzută din casă

Fii recunoscătoare că cel mic are un tată implicat și spune-i și lui asta. Mai ales când partenerul tău alege să iasă el cu cel mic la săniuș și te lasă pe tine la căldurică, să lenevești, așa cum probabil că îți mai dorești uneori. Fă-le poze de la geamul casei voastre, sau din cabană, dacă sunteți la munte, sau chiar din mașină, dacă sunteți lângă pârtie. Sigur o să fie mulțumiți, chiar dacă nu i-ai însoțit.

Pe tine ce te scoate din casă iarna?

  

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()