Ce pisici nu lasă păr. Iată câteva dintre cele mai cunoscute rase

Tuturor ne plac pisicile cu blana pufoasă, dar ce facem când se pune problema părului? Oricine are o astfel de pisică știe că strângerea lui este o luptă cu morile de vânt. Dacă vrei o felină, dar nu și păr pe canapea, veterinarul Julia Williams explică pe canidae.com ce pisici nu lasă păr.

Părul de pisică se așază peste tot, deci ce poate face un iubitor de feline? Dacă ai deja una cu blană deasă, o poți peria și poți aspira… mereu. Dacă nu ai, dar te gândești să adopți, află că sunt rase care lasă foarte puțin păr. Așadar, dacă ajungi la concluzia că nu este de tine aspirarea și perierea zilnică, vestea bună e că îți poți împărți totuși casa cu o pisică.

Cele mai multe rase de pisici care nu lasă păr sunt recomandate iubitorilor de animale alergici la păr. Cu toate acestea, chiar dacă nu năpârlesc la fel de mult, asta nu înseamnă că sunt hipoalergenice. Alergiile nu sunt însă cauzate atât de păr, cât mai degrabă de salivă și mătreață. Toate pisicile – inclusiv cele fără păr – au mătreață, așa că nu există una care să nu afecteze deloc o persoană alergică. Cu toate acestea, pisicile care năpârlesc mai puțin lasă automat mai puțin păr, așa că sunt o alegere mai potrivită pentru persoanele alergice la animale.

Mai jos este o listă cu șase pisici care au păr mai puțin decât suratele lor. Ține minte că nu e important doar faptul că are păr puțin; trebuie să ții cont de tot ce înseamnă specia respectivă și, mai ales, dacă temperamentul și personalitatea ei se potrivesc cu familia și cu stilul tău de viață.

ÎnapoiPagina 1 din 6

1. Ce pisici nu lasă păr: Sfinx

wikipedia

Această specie este considerată „pisica cheală” și se crede că asta rezolvă automat părul de canapea. Cu toate acestea, deși la prima vedere pare să nu aibă păr, dacă te uiți cu atenție vei observa un strat foarte fin care-i acoperă întregul corp. Chiar și așa, cantitatea de mătreață și de păr căzut sunt minime.

ÎnapoiPagina 1 din 6
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()