Cum arată cele mai comune înțepături de insecte?

copil bubite picioare

Înțepăturile de insecte pot fi adesea dureroase, însă insecta care ne-a ciupit fuge înainte ca durerea să înceapă și atunci, cu greu putem determina natura ei. În multe cazuri, faptul că nu știm ce insectă ne-a înțepat, poate duce la complicații serioase.

Dacă tu sau copilul tău ați fost înțepați de ceva și nu știți de ce insectă anume, specialiștii de la familyshare.com au alcătuit o listă cu cele mai comune înțepături, periculoase și mai puțin periculoase, astfel încât să poți acționa rapid pentru a evita complicațiile.

Înțepături de insecte periculoase

Ploșnița de pat

Problema cu aceste insecte este aceea că apar numai noaptea când noi dormim. Atunci când ciupesc, ele lasă o substanță care amorțește zona afectată, făcându-ne să simțim durerea și disconfortul mult mai târziu, după ce insectele au dispărut și nu le mai putem găsi.

Ploșnițele de pat se ascund în saltele, așternuturi, în locuri întunecate și dacă se poate și umede, cu atât mai bine. Atunci când ciupesc, o fac de trei, patru ori în același loc pe piele. Lasă în urmă puncte roșii ce pot provoca multe mâncărimi.

 

 

Înțepăturile de păianjen

Două dintre cele mai periculoase înțepături de păianjen vin de la Văduva neagră și de la Păianjenul cu cruce. Și lor le place să se ascundă în întuneric, locuri umede, iar mușcăturile lor pot fi mortale dacă nu sunt tratate imediat.

Ca să identifici o mușcătură de păianjen, privește cu atenție zona afectată a pielii. Dacă vezi două puncte roșii, cere ajutor imediat, mai ales dacă ai trecut prin zone faimoase pentru păianjenii veninoși.

 

 

 

Mușcătura de căpușe

Dacă înțepătura de căpușă se infectează, poate deveni extrem de periculoasă. Poate ajunge la sistemul nervos și poate duce la paralizie dacă e lăsată netratată.

Dacă ai stat pe afară pentru multă vreme, în locuri unde de obicei trăiesc căpușe, este important să îți verifici pielea cu atenție pentru a te asigura că nu se ascunde nici o căpușă sub ea. Se pot înfige sub pielea capului, așa că este musai să verifici peste tot. Important este că nu ciupește și apoi fuge. Căpușa rămâne sub piele și trebuie scoasă.

Înțepăturile de albine sau viespi

Înțepăturile de albine sau viespi pot fi extrem de dureroase pentru unele persoane, dar și mortale pentru cei care sunt alergici la aceste insecte.

Înțepătura are un punct roșu, iar zona dimprejur se umflă și se decolorează. Dacă nu știi dacă tu sau copilul tău sunteți alergici la veninul de viespe sau albină, trebuie să vă supravegheați cu atenție în cazul unei înțepături pentru a observa reacțiile ulterioare. Dacă aveți mai multe simptome decât durerea, trebuie să mergeți de urgență la medic.

Înțepăturile de furnici

Înțepăturile furnicilor roșii sunt extrem de dureroase și deranjante, mai ales dacă pielea se infectează și se inflamează. De obicei, arată ca niște blistere, ca niște capete de ace de gămălie puroioase, iar zona pielii dimprejur este roșie. Deși sunt foarte dureroase, durerea trece repede.

 

 

 

 

 

Ciupiturile de purici

Poți spune că ai fost ciupit de purici după mâncărimile care rămân în urmă. La fel ca ploșnițele de pat, puricii apar în grup și pot infecta atât animalele cât și oamenii. Însă, chiar dacă sunt enervante, aceste ciupituri nu prezintă nici un pericol.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație