Dieta anti-candidoză

TOTUL DESPRE MAME

Top alimente care lupta împotriva candidozei


1. Ulei de cocos

Uleiul de nucă de cocos este unul din cele mai puternice antifungice existente pe piaţă. Acesta conţine acid lauric şi acid caprilic, ambele ajutând la prevenirea extinderii candidei şi la întărirea sistemului imunitar.

Uleiul de cocos este foarte stabil termic, aşa că este ideal şi la gătit. De asemenea, nu costă foarte mult şi are un termen de valabilitate mai mare decât alte uleiuri! Poţi încerca să consumi două-trei linguri pe zi.

2. Usturoi

Usturoiul are proprietăţi antifungice puternice și atacă Candida în timp ce conservă şi stimulează acţiunea bacteriilor benefice din sistemul digestiv. Usturoiul stimulează ficatul şi colonul, având un efect puternic detoxifiant asupra organismului.

Dacă îţi place usturoiul, foloseşte-l din belşug la gătit. Ai putea să şi bei doi-patru căţei pe zi, zdrobiţi şi amestecaţi cu apă, ca un tonic împotriva candidei. Evită să consumi usturoi pe stomacul gol şi încearcă să-l iei cu o lingură de ulei de nucă de cocos pentru a reduce arsurile stomacale.

3. Ceapă

Ceapa are proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antiparazitare. Ajută, de asemenea, la eliminarea excesului de lichide din organism – acest lucru este util, deoarece mulţi din cei care au candidoză reţin apă.

Ceapa împreună cu usturoiul pot cauza o respirație mirositoare, aşa că un sfat util ar fi să le consumi cu un pic de pătrunjel, pentru a contracara mirosul.

4. Alge de mare

Algele marine constituie un aliment foarte nutritiv şi sănătos, care ajută organismul în lupta împotriva candidozei. Algele sunt bogate în iod, necesar în echilibrarea funcţiei glandei tiroide.

Algele marine contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi curăţă tractul intestinal.

Suplimentele cu extract de alge reprezintă una din cele mai puternice surse de iod, dar, de asemenea, ar trebui să încerci să consumi o varietate de tipuri de alge marine.

5. Migdale

Migdalele îţi pot fi cele mai bun prietene – o gustare sănătoasă ce poate fi uşor inclusă în dieta ta. Păstrează-le la îndemână pentru a contracara orice ispită atunci când eşti pe stradă şi ţi se face foame.

Cercetările au arătat că, de fapt, migdalele au proprietăţi prebiotice, care ajută bacteriile benefice în intestin. Unii oameni au probleme cu digerarea migdalelor, aşa că le-ai putea înmuia înainte de a le consuma. Le poţi lăsa în apă peste noapte sau pentru aproximativ opt ore.

6. Ghimbir

Ghimbirul are un efect benefic asupra organismului, uşurând circulaţia sângelui şi contribuind la detoxifierea ficatului. Mai mult, întăreşte şi sistemul imunitar.

Ghimbirul are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv şi ajută la reducerea gazelor intestinale. Are, de asemenea, un efect calmant asupra oricărei inflamaţii produsă de candida în tractul intestinal.

Ceaiul de ghimbir este incredibil de uşor de preparat. Iată cum:

Ingrediente:

  • o bucăţică de aproximativ un centimetru pătrat de rădăcină de ghimbir proaspăt;
  • zeamă de lămâie;
  • două ceşti cu apă.
  • Curăţă rădăcina de ghimbir, feliaz-o, apoi pune-o la fiert. Se fierbe timp de 20 minute, se strecoară şi se serveşte cu o felie
  • de lămâie.

7. Ulei de măsline

  • Uleiul de măsline conţine o substanţă numit oleuropein, care se mai găseşte şi în extractul de frunze de măslin. Acesta are
  • proprietăţi antifungice şi stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva candidozei. S-a demonstrat, totodată, că ajută la
  • stabilizarea nivelului de zahăr din sânge – acest lucru este important pentru cei care suferă de candidoză, deoarece nivelul
  • ridicat al zahărului din sânge poate favoriza răspândirea exagerată a bacteriei.

8. Lămâie şi suc de lime

Lămâia şi sucul de lime stimulează acţiunea peristaltică a colonului şi creşterea eficienţei sistemului digestiv.

Atât lămâile, cât şi fructele de lime sunt opţiuni excelente pentru a condimenta legumele, peştele şi preparatele din carne.

9. Seminţe de dovleac

Seminţele de dovleac sunt bogate în acizi graşi Omega 3, cu proprietăţi antifungice, antivirale şi antiparazitare. Omega 3 combate, totodată, depresia şi simptomele candidozei, precum durerea şi iritaţiile pielii.

Este arhicunoscut faptul că majoritatea dintre noi nu consumăm o dietă bogată în Omega 3. Pentru un plus de Omega 3, adăugă seminţe de dovleac în salate sau mănâncă-le simple, la ora gustării.

10. Piper roşu

Piperul roşu oferă un sprijin natural sistemului digestiv şi sistemului imunitar. Ajută la digestia alimentelor şi reduce constipaţia, curăţând intestinul de candida şi toxine. Piperul roşu creşte metabolismul şi îmbunătățește circulaţia. Foloseşte piper roşu din belşug pentru a-ţi condimenta felurile preferate de mâncare.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa