Ceaiuri medicinale împotriva stresului. Cum te ajută remediile naturale

Raluca Dumitrică
ceaiuri medicinale ceai de mușețel
Stresul este o problemă destul de gravă a zilelor noastre, dar nu una pe care să n-o putem elimina. Folosește ceaiuri medicinale ca să te relaxezi!
ceaiuri medicinale ceai de mușețel
Stresul este o problemă destul de gravă a zilelor noastre, dar nu una pe care să n-o putem elimina. Folosește ceaiuri medicinale ca să te relaxezi!

Natura te poate ajuta şi în această problemă. Folosește ceaiuri medicinale!

Stresul este o problemă destul de gravă a zilelor noastre, dar nu una pe care să n-o putem elimina. Anumite plante medicinale, precum valeriana, muşeţelul şi floarea pasiunii, sunt aliatele tale naturiste împotriva stresului. Folosindu-le sub formă de ceaiuri medicinale, ai toate şansele să-ţi recapeţi relaxarea.

Ceaiuri medicinale – Muşeţelul

O ceaşcă de ceai de muşeţel poate fi salvarea ta după o zi cu tensiuni greu de controlat. Muşeţelul conţine compuşi ce provoacă o stare de relaxare similară cu cea generată de unele pastile pentru tratarea anxietăţii. Totodată, ceaiul de muşeţel conţine şi un cocktail de nutrienţi ce-i conferă proprietăţi anestezice, antioxidante, antiseptice şi antiinflamatoare.

Dacă vrei să-i îmbunătăţeşti efectul calmant, adaugă în ceaiul de muşeţel câteva picături de lămâie proaspăt stoarsă, sursă mare de vitamina C. Aceasta este tot o armă naturistă redutabilă împotriva stresului.

Ceaiuri medicinale – Valeriana

Considerat cel mai eficient tratament naturist împotriva insomniilor, ceaiul de valeriană ameliorează în acelaşi timp stările depresive sau de nervozitate. Este foarte util şi pentru cei care vor să se lase de fumat, pentru că ceaiul de valeriană adaugă tutunului un gust neplăcut şi facilitează renunţarea definitivă la ţigări.

Deoarece acest ceai de valeriană nu are o aromă agreabilă, dacă nu te poţi obişnui cu ea roagă-ţi doctorul să-ţi prescrie nişte suplimente cu extract de valeriană. În farmacii se găsesc şi variante care nu provoacă somnolenţă.

Floarea pasiunii

După denumire, ai putea să crezi că această plantă este un afrodisiac, dar ea nu are doar un rol decorativ, ci şi proprietăţi calmante. Floarea pasiunii reduce simptomele anxietăţii la fel de eficient ca un medicament, fiind adesea folosită în tratarea insomniilor. Ca să te bucuri de beneficiile sale, evită să combini ceaiul din floarea pasiunii cu pastilele sedative şi nu-l folosi mai mult de o lună de zile. Deşi este un tratament naturist, el este destul puternic.

Ceaiuri medicinale – Ceaiul verde

Până şi călugării budişti recurg la acest remediu naturist pentru a putea medita multe ore, relaxaţi şi perfect conştienţi. Cel mai important ingredient al ceaiului verde este un amino acid care se numeşte L-teanina şi care reuşeşte să reducă starea de anxietate.

Ceaiul verde nu te adoarme, spre deosebire de ceaiul de valeriană sau cel de floarea pasiunii, care au ambele un puternic efect sedativ. Ba chiar te ajută să te concentrezi mai bine, aşa încât îl poţi bea fără probleme şi când te afli la serviciu.

Diana Mărăşoiu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa