Alimente pentru indigestie. Ce să mănânci când ai probleme cu stomacul

alimente pentru indigestie mușețel
Ţine în frâu durerea de stomac cu anumite alimente pentru indigestie. Când te confrunţi cu dureri de stomac, bananele și ceaiurile sunt soluţia de urgenţă.
alimente pentru indigestie mușețel
Ţine în frâu durerea de stomac cu anumite alimente pentru indigestie. Când te confrunţi cu dureri de stomac, bananele și ceaiurile sunt soluţia de urgenţă.

Ţine în frâu durerea de stomac cu alimente pentru indigestie

Ni se întâmplă ca, după o masă îmbelșugată de la o petrecere sau atunci când venim înfometate de la serviciu şi ne năpustim asupra frigiderului, să îi facem astfel un deserviciu stomacului nostru.

Festinul culinar are adesea urmări digestive neplăcute şi starea prin care trecem ne face să ne îndreptăm cu uşurinţă spre o serie de medicamente care să ne amelioreze pe termen scurt durerile de stomac. Ca să eviţi şi tu să ajungi dependentă de medicamente, trebuie să te asiguri că adopţi şi un regim alimentar blând. Acestea sunt recomandările noastre de alimente pentru indigestie!

Alimente pentru indigestie – Fructele

Când te confrunţi cu dureri de stomac, bananele sunt soluţia de urgenţă care te poate scoate din impas. Ele conţin potasiu, element de care ai neapărată nevoie în situaţia în care eşti deshidratată, şi sunt destul de consistente cât să-ţi astâmpere foamea. O fibră solubilă numită pectină care ajută la normalizarea circulaţiei libere prin tractul digestiv se află şi ea în compoziţia bananelor, aşadar nu le ocoli când ai probleme cu stomacul.

Dacă, totuşi, nu-ţi plac bananele poţi să încerci să mănânci papaya. Aceasta conţine două enzime, papaină şi chimopapaină, care îmbunătățesc nivelul acidităţii din stomacul tău şi care ajută la redresarea digestiei şi la potolierea durerilor. Poţi profita la maxim de beneficiile acestui fruct exotic dacă mănânci papaya dimineaţă, pe stomacul gol.

Alimente ce nu agravează indigestia

Dacă ai probleme cu o nesuferită de indigestie, stai departe de preparate culinare care te afectează şi mai mult. Încearcă să mănânci orez, pâine prăjită cu brânză de vaci sau cartofi fierţi, alimente care se dovedesc a fi de ajutor într-o astfel de situaţie neplăcută. Acestea sunt recomandate deoarece sunt uşor de digerat şi ajută la absorbţia fluidelor din corp.

Alimente pentru indigestie – Ceaiuri calmante de plante

Ceaiul de plante nu este doar o reţetă pe care o ştim de la bunicile noastre, ci şi un veritabil remediu pentru indigestie. Infuziile de mentă şi de muşeţel sunt cele mai potrivite pentru durerile de stomac. Ceaiul de mentă uşurează digestia şi reduce arsurile gastrice, iar flavonoidele şi uleiurile esenţiale conţinute de muşeţel protejează mucoasa stomacului şi acţionează ca un pansament natural asupra inflamaţiei, relaxând în acelaşi timp şi muşchii.

Alimente pentru indigestie – Ciocolata neagră şi laptele

Probabil că ciocolata nu se află pe lista alimentelor la care te-ai gândi atunci când ai o indigestie, dar câteva pătrăţele de ciocolată neagră sunt de mare ajutor. Ele ameliorează tulburările digestive provocate de diverse bacterii sau de o toxiinfecţie alimentară. În plus, dacă durerea de stomac este simptomul unei indigestii sau al unei arsuri, adaugă nişte lapte, lichid ce poate avea un efectul unui pansament. Combină ciocolata neagră cu o cană de lapte cald şi vei obţine nu numai o băutură delicioasă, ci şi una calmantă pentru stomac.

Diana Mărăşoiu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()