S-a anunțat oficial: cartofii prăjiți, principalul aliment responsabil de obezitate

Anca Vlad
obezitatea infantila

Din păcate, cu toate atenționările specialiștilor, în ultimii ani cazurile de obezitate infantilă sunt în creștere, așa că cercetătorii au început să considere această boală o adevărată epidemie. Cel mai recent studiu analizează ce aliment este asociat cel mai mult cu obezitatea. „Câștigătorul” este previzibil: cartofii prăjiți.

Conform publicației „The Atlantic”, cercetătorii de la Universitatea Duke-National din Singapore au folosit date puse la dispoziție de Avon Longitudinal Study of Parents and Children. Acest studiu conține statistici în care sunt cuprinși 4.646 de copii cu vârste de 7, 10 și 13 ani. Studiile arată că micuții iau mai mult în greutate în jurul vârstei de 3 ani, atunci când începe să li se dea „hrană nesănătoasă”: unt și margarină, pește prăjit și carne de pasăre, carne procesată, cartofi prăjiți, lapte, dulciuri și produse zaharoase.

Deși se pune accentul pe cereale, acest studiu subliniază că multe alimente din cele amintite mai sus pot fi sănătoase, dar doar dacă sunt fierte, nu prăjite. Din păcate, încă nu s-a descoperit modalitatea prin care două fire de țelină să ofere numărul de calorii pe care-l oferă o porție de aripioare prăjite.

Un studiu efectuat de Ministerul Sănătății din România arată că aproximativ un sfert dintre copiii de opt ani sunt supraponderali sau obezi, prevalenţa fiind de aproape două ori mai mare la băieţi faţă de fete. Studiul a fost efectuat în cadrul proiectului coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI).

Dacă ți-a plăcut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa