Sauna – avantaje și dezavantaje pentru sănătate

sauna

Dacă ești nehotărât în a alege o astfel de metodă de detoxifiere, iată câteva avantaje și dezavantaje pentru sănătate ale saunei, care să te ajute să iei o decizie corectă pentru tine.

Toată lumea știe că prin transpirație, organismul se debarasează de o mulțime de toxine, care îi îngreunează acțiunea și funcționalitatea. Sauna este una din metodele excelente de a transpira fără efort, deci a face cură de detoxifiere stând. Cu toate acestea, specialiștii au găsit și o serie de dezavantaje. Dacă ești nehotărât în a alege o astfel de metodă de detoxifiere, iată câteva avantaje și dezavantaje pentru sănătate ale saunei, care să te ajute să iei o decizie corectă pentru tine.

Sauna – avantaje și dezavantaje pentru sănătate – întărirea sistemului imunitar și reducerea stresului

Atunci când ai de gând să încerci sauna, este nevoie de câteva indicații. Mai întâi, mare grijă cu hidratarea, care nu trebuie să lipsească. Se poate ca sauna să dea stări de amețeală și complicații renale, tocmai din cauza scurgerii de apă din organism.

Sauna poate stimula imunitatea prin faptul că temperaturile ridicate de la saună omoară virușii și bacteriile de la nivelul pielii. În plus, sauna ține la distanță virozele, răcelile și gripele.

Arderea grăsimilor fără efort este un alt avantaj și se potrivește persoanelor care nu au timp pentru mișcare în aer liber. Mai mult, sauna reduce semnificativ nivelul de stres, datorită dilatării vaselor de sânge și creșterii ritmului cardiac, care ajută la relaxare.
Sauna – avantaje și dezavantaje pentru sănătate – poate scădea numărul spermatozoizilor

Dacă nu ai probleme cardiovasculare, atunci sauna îți face bine. Aburii obligă inima să lucreze mai mult și să pompeze sânge la capilare. Persoanele care au afecțiuni cardiovasculare nu ar trebui să frecventeze sauna, deoarece există riscul de vasoconstricție prin frig, lucru ce poate fi dăunător celor care au suferit un ictus, cei cu inflamații venoase.

Un alt dezavantaj al saunei îi privește pe bărbați. un studiu recent a arătat că sauna poate scădea numărul spermatozoizilor. Chiar dacă efectul este temporar, cel mai bine ar fi ca sauna să fie evitată de bărbații cu probleme de infertilitate.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()