Simptome ale cancerului pe care majoritatea femeilor le ignoră

Alexandra Constantin

Cancerul se poate manifesta în numeroase moduri, de aceea bine este să acorzi importanță semnalelor pe care corpul le transmite. Noi îți spunem ce simptome ale cancerului sunt adesea trecute cu vederea.

Simptome ale cancerului: tusea persistentă

De cele mai multe ori tusea poate semnala prezența unei alergii, dar bine este să știi că este și unul dintre simptomele care pot indica prezența cancerului. Nu ezita să mergi la medic dacă observi că nu mai scapi de tuse deși ai luat tot felul de medicamente. Chiar și persoanele care sunt nefumătoare pot să fie diagnosticate cu cancer la nivelul gâtului, laringelui sau pulmonar, arată www.familyshare.com. ”Tusea persistentă trebuie evaluată din punct de vedere medical deoarce este unul dintre simptomele cancerului pulmonar”, explică Therese Bartholomew Bevers, medic în cadul Centrului Oncologic ,,MD Anderson” din Statele Unite ale Americii.

Pierderea în greutate fără să ții dietă

dieta

Ai observat că hainele îți sunt tot mai largi și te bucuri mai ales că îți doreai de ceva timp să mai slăbești câteva kilograme. Și mai bine este că ai reușit acest lucru fără să ții dietă sau să renunți la alimentele care îți plac. Deși pare o veste bună, bine este să știi că pierderea kilogramelor fără să urmezi o cură de slăbire poate să fi indicatorul unei probleme de sănătate, printre care și cancerul.

Simptome ale cancerului: durerile mari de articulații

dureri de cap

Bine de știut este că durerile articulare se numără printre simptomele specifice cancerului osos, indiferent dacă sunt rare sau apar frecvente. Nici prezența durerii de cap nu este echivalentă cu cancerul cerebral, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să mergi la medic pentru un consult. Știai că multe dintre cancerele ovariene sunt depistate abia după ce pacienta a avut dureri abdominale pentru perioade mai lungi de timp? Și în cazul cancerului pulmonar sunt la fel de persistente durerile în piept.

Starea accentuată de oboseală

oboseala-cronica-mame-totul-despre-mame

Ai o perioadă mai relaxată la locul de muncă, reușești să dormi bine pe timpul nopții, dar totuși ești tot mai obosită? Nu trece cu vederea starea de oboseală ce pare să dispară după o ceașcă aburindă de cafea. Și asta deoarece oboseala persistentă (aparent fără motiv) se numără printre multele simptome ale leucemiei.

Simptome ale cancerului: petele de la nivelul pielii

petele-maronii-totul-despre-mame

Printre semnele care pot indica un posibil cancer se numără și petele închisă care apar pe piele, dar și alunițele care își modifică forma sau culoarea. Așa că nu ezita să mergi la un control dermatologic dacă observi oricare dintre aceste semne. De cele mai multe ori cancerul de piele se depistează în urma analizării acestora.

Durerea oculară care persistă

A trecut ceva timp de când te tot plângi de durere de ochi, dar pui totul pe seama programului tot mai încărcat de peste zi, respectiv a oboselii. Bine este să nu lași lucrurile la voia întâmplării, ci să mergi la un control oftalmologic de rutină. Unul dintre semnele specifice cancerului ocular sunt chiar durerile persistente la nivelul ochilor.

Simptome ale cancerului: sângerările vaginale anormale

Sângerările vaginale care apar între perioadele menstruale completează lista de simptome ale cancerului. Mai exact, acestea sunt de multe ori principalul indicator al cancerului cervical. Mergi la medicul ginecolog dacă observi o astfel de neplăcere și nu uita cât de important este consultul anual.

Răgușeala de care nu mai scapi

raguseala

Declanșată de inflamarea corzilor vocale, răgușeala apare cel mai adesea ,,la pachet” cu celelalte simptome specifice răcelii. Dar dacă observi că nu mai scapi de răgușeală deși nu mai ești răcită mergi pentru un control de rutină la medicul de familie. Și asta deoarece răgușeala persistentă poate semnala în cazuri mai rare prezența unei forma de cancer.

Simptome ale cancerului: diareea și sângerarea

Cele mai multe dintre afecțiunile intestinale favorizează schimbări ale scaunului. Deși diareea poate să fie cauzată nu doar de unele probleme intestinale, ci și de alimentația de peste zi, cea cu sânge este un motiv de îngrijorare. Cu atât mai mult dacă persistă. Mergi la medic pentru a afla cauza neplăcerii, mai ales că este mult mai bine să prevenim decât să tratăm.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa