Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii

TOTUL DESPRE MAME

Cunoscută și sub numele halenă, respirația urât mirositoare se numără printre neplăcerile cu care avem de-a face des.

Află în rândurile de mai jos trucuri inedite pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii!

Igiena defectuoasă a cavităţii bucale, consumul unor alimente (ceapă, usturoi, dulciurile în exces, carnea şi produsele lactate -prin persistenţa resturilor în cavitatea bucală sub acţiunea florei microbiene locale se formează compuşi cu sulf-, fumatul (mirosul de nicotină şi afectarea gingivală), alcoolul, cafeaua și uleiurile (deshidratează mucoasa cavităţii bucale) pot duce în timp la apariția mirosul neplăcut al gurii.

Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii: pătrunjel și coriandru

Pătrunjelul verde, dar mai ales coriandrul verde, mestecat pe stomacul gol, pe o perioadă mai lungă, va da rezultate incredibile. Coriandrul este cunoscut ca deodorant natural pentru organism.

De asemenea, salvia este excelentă pentru îndepărtarea mirosului neplăcut din gură. Răzuirea limbii este un alt remediu simplu și eficient.

Oricum, mare atenție la alimentație și la problemele de stomac. Cele mai multe cazuri de respirație urât mirositoare vin din cauza unei alimentații necorespunzătoare, din cauza fumatului și a consumului de alimente cu ingrediente toxice.
Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii: apă de gură din uleiuri esenţiale

O altă soluție naturală eficientă este apa de gură, pe care o poți prepara din amestecul de uleiuri esențiale, cu apă și puțin alcool. Astfel, vei obține o apă de gură natural, pe care o poți folosi în fiecare zi.

La prepararea apei de gură poți folosi 10 picături de ulei esențial de eucalipt, 10 picături de ulei esențial de portocale, 50 ml de apă și o linguriță de alcool. Amesteci bine și pui lichidul într-o sticluță. Îți clătești gura ori de câte ori simți nevoia.
Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii: legumele curăţă cavitatea bucală

Consumă cât mai des legume precum fasolea, lintele, varza, soia, pentru că au un conţinut ridicat de fibre. Acestea sunt recunoscute pentru că ajută tranzitul intestinal, reglează aciditatea de la nivelul cavităţii bucale și stimulează secreţia salivară. Astfel, nu se mai formează un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor, responsabile pentru mirosul urât al respirației.
Propolisul are efect antibacterian

În peste 90% din cazuri, mirosul neplăcut al gurii este cauzat de bacterii, care se înmulțesc necontrolat. Pentru a opri acest lucru, utiliează și propolisul.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa